Wister Maleficent

Muistoissamme
15.06.2014 - 14.01.2018

Perustiedot

Nimi:Wister Maleficent, "Mimmi"
Rotu:Holsteininhevonen
Sukupuoli, säkä:Tamma, 167cm
Syntymäaika:15.06.2014  
Väri:Rautias
Rekisterinumero:VH14-044-0266
Painotus:Este-/kenttäratsastus
Koulutustaso:CIC4: ko: VaA, re: 160cm, me: 120cm
Omistaja:Jenny (VRL-12948)
Kasvattaja:Brigadier Stud (VRL-02889)

VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I, EV-I

20.08.2014 Estevarsojen arviointitilaisuus 38p. EV-II
28.05.2017 Hevosten kantakirjaustilaisuus 76p. KTK-II
29.11.2015 myönnetty VIR MVA Ch- arvonimi
31.12.2017 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 107p. ERJ-I

Luonne

Voisi luulla, että tytär olisi veistetty samasta puusta kuin isänsä, mutta Mimmin kohdalla tämä ei todellakaan pidä paikkansa. Siinä missä Nepenthe's Charming on välillä kuin itse piru, Mimmi hurmaa sinut rauhallisuudella ja ehdottomalla luotettavuudellaan. Se on suloinen kaikkienkaveri, joka rakastaa huomionosoituksia, vaikka ei tule niitä kutsumatta kerjäämään. Ihmiset jotka rinnastavat Mimmin rauhallisuuden laiskuudeksi, eivät voisi olla pahemmin väärässä. Rauhallisen tyyneyden lisäksi tamma on erityisen ahkera, pirteä ja innokas tutustumaan uusiin asioihin. Arki hänen kanssaan on ihailtavan varmaa ja tasaista, mutta ei missään nimessä tylsää.

Hoitaessa Mimmi on helppo. Tamma päästää lähelleen tasavertaisesti sekä uudet että vanhat tuttavuudet. Myös lapsia voi huoletta päästää karsinaan harjailemaan. Tyytymättömyytensä tamma ilmaisee korkeintaan luimimalla, joskin yleensä se on tyytyväinen aivan kaikkeen. Harjatessa Mimmi seisoo paikoillaan ja liikkuu hoitajan käskystä sivuille ja eteen. Mimmi on kuitenkin aika arka vatsasta sekä jaloista, joten niitä harjattaessa pientä levottomuutta on odotettavissa, jos joku koittaa harjata vähän kovemmalla harjalla, vaikka kuraa irti. Kaviot nousee kevyesti, vaikka tamma ei kauaa niitä jaksakaan pitää ylhäällä. Joskus se laskee ne vaikka väkisin takaisin maahan. Tällöin on kavio nostettava vain uudelleen ilmaan ja toistaa tätä niin kauan että kaviot ovat puhtaat. Yleensä Mimmi lopettaa kavioiden riuhtomisen, kun sitä kieltää napakasti ja se on todennut, että kaviot nostetaan aina uudelleen ja uudelleen vaikka, se kuinka laskisikin ne alas. Peseytymisestä ei tarvinne mainita sen enempää, sillä on vaikea löytää helpompaa ja varmempaa kaveria veden kanssa loiskimaan kuin luotettava Mimmi.
Mimmin kanssa varustaminen sujuu suhteellisen helposti. Suojat ja pintelit saa tamman jalkoihin nopeasti, Mimmi ei sen kummempia huolehdi tai nostele kavioitaan. Satulaa kiristäessä saattaa esiintyä pientä pullistelua, mutta se on yleistä kaikkien hevosten kohdalla. Kuolaimet Mimmi ottaa kiltisti suuhunsa, mutta voi helposti tiputtaa ne leuan alle, ellei hoitaja ole tarkkana ja katso että kuolaimet myös pysyvät suussa.

Taluttaessa Mimmi kävelee nätisti, mutta usein laiskasti, koska se tietää, ettei sillä ole kiire mihinkään. Jos tammaa erehtyy käskemään liian napakasti kävelemään reippaammin, saattaa se ottaa nokkiinsa ja kävellä vielä laiskemmin. Mimmi ei kuitenkaan kauaa nyrpistele, vaan on hetken päästä taas oma pirteä itsensä. Välillä matkan varrelta saattaa löytyä jotain taluttajaa mielekkäämpää, jonka puoleen Mimmin uteliaisuus vetää. Esimerkiksi erityisen herkullisen näköinen ruohotupsu polun reunassa on omiaan sattumaan juuri Mimmin näkökenttään. Taluttajalla ei kuitenkaan liene suuri työ palauttaa tamman ajatuksia etenemiseen. Eikä neiti toki pahasti pane vastaan, sillä Mimmillä on useinkin kiire tarhaan tai sisälle, jos on ruokaa tiedossa.

Vaikka Mimmi osaakin välillä olla hieman oikukas, se ei kuitenkaan keksi koskaan mitään temppuja millä voisi luistaa työnteosta. Ratsuna Mimmi on reipas ja kohtuullisen helppo. Pyöreäksi tamman saa vain kovalla työllä, mutta perusratsuna se on loistoluokkaa. Askellajit ovat tavanomaiset - jos niin voi sanoa - ja avut menevät perille tasaisen varmasti. Istunta-avuille Mimmi on erityisen tarkka, mutta juuri niillä taitava ratsastaja saakin tamman kulkemaan kauniisti. Asenne ratsastukseen on Mimmillä kunnossa, se on ahkera, innokas ja sopivan nöyrä. Selässä on mukava istua ja tamma kelpuuttaakin sinne monen tasoista kokeilijaa. Mimmin kanssa on omalla tavallaan helppo saavuttaa suhde, jossa luottamus on molemminpuolista ratsun ja ratsastajan kesken.
Mimmi suorastaan rakastaa esteitä. Se on ihanan kuuliainen ja eteenpäinpyrkivä. Avut menevät hyvin perille ja tammaa on vaikea saada kuumenemaan tai lähtemään muuten käsistä. Se luottaa ratsastajaansa täysin ja jos ratsastaja käskee hyppäämään Mimmi hyppää rohkeasti ja mahdollisimman hyvin. Varmuutta löytyy siis riittämiin. Mimmin kanssa kieltäytyminen on jotain täysin kokematonta. Se menee ja ponnistaa, vaikka edessä olisi kuinka korkea seinä. Tamman hypyt ovat lennokkaita ja se ponnistaa kovaa. Mimmi on hyvin ketterä ja voi koostaan huolimatta kääntyä radalla todella ahtaassa tilassa, vaikka tilaa ehkä olisi kääntyä suuremmassakin tilassa. Esteillä Mimmi siis tottelee ratsastajaa todella hyvin, vaikka vauhti olisikin kovaa ja Mimmi menisi hieman omia polkujaan ratsastajasta välittämättä, määränpää on aina silti sama.

Maastossa Mimmi on samanlainen rauhallinen ja laiska tamma, kuin taluttaessakin. Se kävelee mielellään rauhassa ja katselee maailman menoa. Mimmi on täysin maasto- ja liikennevarma, joten sillä voi huoletta kävellä vaikka pitkin ohjin, jos kävellään tuttua reittiä. Uudelle reitille lähdettäessä, kannttaa ohjat pitää kädessä. Tammaa joutuu hieman pidättelemään, sillä se on innokas näkemään ja kokemaan kaiken mikä ei ennestään jo ole tuttua. Maastossa laukkailu on yksi Mimmin lempipuuhia, kun taas ravaus on tamman mielestä aivan turhaa. Jos Mimmi saisi päättää, se olisi joko kovaa tai rauhallisesti. Tamma pitää kovasti myös uimisesta ja rantavedessä polskuttamisesta.
Juoksutuksessa Mimmi toimii aluksi hyvin. Se kuuntelee käskyjä tarkkaan ja totteleekin niitä hyvin. Tamma kyllästyy kuitenkin puolen tunnin kuluessa, jolloin se ei enää jaksa kuunnella ollenkaan ja sen saa ravaamaan vain piiskan avulla. Silloin on parempi lopettaa juoksuttaminen, nimittäin Mimmin mielenkiintoa ei saa takaisin enää sillä juoksutuskerralla. Tätä neitiä kannattaakin juoksuttaa usein pieniä määriä kerrallaan.

Kuljetuksen ajan Mimmi käyttäytyy hyvin, vaikka trailerissa oleminen ei ole sen lempiasioita. Ensin tamma saattaa katsoa traileria hieman epäluuloisena, koittaen väistää lastauslaudan viereen. Sivuille onki kannattavinta laittaa liinat jo heti valmiiksi, ja taluttaa tamma kelkeltä lautaa sisään. Kuljetuksen aikana Mimmi saattaa paukutella hieman trailerin lattiaa, joka on merkki siitä että siltä on heinät loppu.
Kilpailuissa Mimmi on varma suorittaja, kuten kotonakin. Ylimääräinen hälinä ja ohjelma saattavat toisinaan hieman hermostuttaa neitiä, mutta ennen suoritusta kunnon rauhoittuminen tekee hyvää. Kokemuksen myötä Mimmin käytös kisapaikoilla on kuitenkin tullut luontevammaksi. Suorituksen aikana tamma on rento ja yrittää parhaansa, jos ratsastajakin pystyy samaan.