Riimuvaara
Etusivu Hevoset Kasvatus
Virtuaalitalli // Virtuaalihevonen

© Riimuvaara 2018
Webdesign © sonya 2018
Tausta © Emilie Barbier (CC BY-NC 2.0)

Vähän Wihannes

VIR MVA Ch, KTK-I

Suomenhevonen, ori
Rautias, 164cm
21.02.2013     (14-vuotias)

Omistaa Jenny Routamaa (VRL-12948)
Kasvattanut Kiia Korpimäki (evm)

Koulutustaso Helppo: VaB, 95cm, 90cm
Kenttäpainotus

Rekisterinumero VH15-018-0725

3v n. kuukauden päästä syntymästä, jonka jälkeen n. 6kk=1a

3 vuotta - 21.03.2013
4 vuotta - 21.09.2013
5 vuotta - 21.03.2014
6 vuotta - 21.09.2014
7 vuotta - 21.03.2015
8 vuotta - 21.09.2015
9 vuotta - 21.03.2016
10 vuotta - 21.09.2016
11 vuotta - 21.03.2017
12 vuotta - 21.09.2017
13 vuotta - 21.03.2018
14 vuotta - 21.09.2018
15 vuotta - 21.03.2019
16 vuotta - 21.09.2019
17 vuotta - 21.03.2020
18 vuotta - 21.09.2020
19 vuotta - 21.03.2021
20 vuotta - 21.09.2021
21 vuotta - 21.03.2022
22 vuotta - 21.09.2022
Laatuarvostelut ja kantakirjaus

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.11.2017
20 + 18 + 20 + 22 = 80p / KTK-I

Näyttelyarvonimet ja muut maininnat

VIR MVA Ch- arvonimi myönnetty 04.09.2017


Olin törmännyt Wihannekseen muutamankin kerran kilpailuissa eri puolella Suomea ja tietenkin niillä muutamilla kerroilla, kun olin Susirajassa ollut vierailemassa. Ori oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen komealla ulkonäöllään ja luonteellaan, vaikka ori osaa olla myös ärsyttävä. Olin salaa jo suunnitellut pyytäväni orista varsaa, kun Susirajan naiset laittoivat orin myyntiin. Vaikka oria ihailin, en siltä istumalta lähtenyt tarjousta tekemään, liekö sitten syynä juuri ne ärsyttävät piirteet. Tai ajattelinko sittenkin, että se saisi aktiivisemman kodin muualta. Kului kuitenkin useampi päivä ja olin oikeastaan uohtanut Wihanneksen myynti-ilmoituksen, kunnes se ponnahti jälleen silmiin tutulla foorumilla. Sinä iltana kotona käytiin pitkä keskustelu siitä miten me ei tarvittaisi uutta oria, vaan enemmänkin pitäisi vahvistaa tammakantaa. Lopulta kuitenkin oltiin esitetty tarjous Susirajaan ja Wihannes haettiin kotiin seuraavalla viikolla.

© Narien vapaat

Vähän Wihannes aka Hanhi on hirvittävän hauska kaveri. Silloin kun ei ärsytä meitä. Vilkas, utelias, eläväinen raudikko ihastuttaa ja vihastuttaa vuoron perään lähes varsamaisella innollaan sekä hellyttävällä yksinkertaisuudellaan. Joka ikinen kerta, kun Hanhi näkee heijastuksensa jostain, alkaa huutelu, hörinä ja tutustuminen. Tallikissat ovat päivästä toiseen hirveän jänniä ja ihania, ori haluaisi kauheasti nuuhkia ja tutustua. Hampaiden ulottuvilla olevaa raippaa pitää ehdottomasti maistella sekä heilutella pään mukana kuin mitäkin tahtipuikkoa.

Hanhea pitää ymmärtää. Onhan se nyt ihan liikaa vaadittu, että ori muistaisi viikosta toiseen, miltä käytävän ketjut, riimunnaru, tallityttöjen lippikset sun muut maistuvat. Ei myöskään voi olettaa, että menevä ja tekevä nuorimies malttaisi seistä paikoillaan kovin pitkiä aikoja, kun kaikkialla muualla tapahtuu saletisti ihan hirvittävän paljon – ja Hanhi jää tästä kaikesta paitsi, jos ei mennä hetinytkohta!! Utelias, hieman malttamaton sekä aavistuksen häslä ori on kyllä älyttömän kiltti ja seurallinen hevonen, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään, mutta kärsimättömän steppailun sekä kaiken mahdollisen maistelun vuoksi Hanhi ei ole ensimmäinen hevonen, jonka viemme päiväkodin pihaan taputeltavaksi. Hanhi kyllä asettuu, kun sitä komentaa, mutta valitettavasti tämän raudikon hyvä muisti on valitettavan lyhyt, ainakin näissä asioissa. Kaikki hoitotoimenpiteet harjauksesta kuumeen mittaamiseen, loimituksesta klippaukseen, pesemisistä harjan letityksiin ynnä muihin sujuu, kunhan hoitaja pysyy rauhallisena eikä tuskastu, vaikka Hanhi alkaisi kaipailla sinne, missä oletettavasti tapahtuu jotakin. Kengitys ei ole kivoin homma, sillä siinä hommassa menee väkisinkin aikaa, eikä Hanhi malttaisi seistä paikoillaan. Huulipuristin ei kuitenkaan ole tarpeen, lähinnä kärsivällinen kengittäjä, joka välillä nätisti muistuttelee oria siitä, ettei huojumalla tai nojailemalla pääse pois yhtään sen nopeampaa. Eläinlääkärin neulat ovat vähän pelottavia, niille pitää vähän pöristä (olettaen, että Hanhi ehtii ne huomata; jos ei, verikokeet, rokotukset ym. menevät pörinöittä).
Orikuolain ei ole tarpeen, mutta orin pahimpina häsläpäivinä narun kiepauttaminen turvan ympäri on pelkästään hyvä idea. Hanhi kulkee aina hyvin reippain askelin, pää kääntyilee sinne tänne ja välillä raudikko hirnuu muille hevosille hyvin epämiehekkään kuulaalla, kimeällä äänellään. Joskus kulkusuunta pääsee unohtumaan, ja Hanhi koettaa lähteä jännyyksien perään. Oria joutuu muistuttamaan, mihin mennään ja mitä vauhtia; niin kiire ei koskaan ole, että pitäisi ravata. Paitsi Hanhen mielestä.
Lastaaminen ihan joka ikiseen vehkeeseen pienimmästä traikusta suurimpaan rekkaan on aina ollut helppoa. Vähän liiankin kanssa. Hanhi suorastaan loikkaa rampille harppoen kyytiin sellaisella ripeydellä, ettemme ole vastaavaa kovin usein nähneet. Hanhi selkeästi nauttii matkustamisesta (mikäs siinä, jos joku tykkää..) ylitsevuotavan paljon. Kun Hanhen matkustusta seuraa kameran kanssa, se on melko tiitteränä kyydissä, mutustelee vähän heiniä ja leikkii verkolla jatkaen ryhdikkäänä seisomista ja ulos kuikuilun yrittämistä. Hanhi matkustaa yhtä onnellisena yksin kuin porukassa; tuskin raudikko huomaa eroa, hän pääsi reissuun!

Jos hevonen vääntää (eikä edes väännä, vaan suorittaa helposti) koulua vaativa B -tasolla, kyseessä ei voi olla kovin onneton viritys. Eikä Hanhi olekaan, raudikon kanssa työskentely sujuu aika lailla aina vaivattomasti. Ori on miellyttävän pehmeä kädelle, suht herkkä avuille, helppo ratsastaa etupainoisuudesta pois. Hieman mukavuudenhaluisena hevosena Hanhi ei tee mitään ilmaiseksi, eikä osoita suuria menohaluja, mutta eteenpäinpyrkimystä löytyy kun pyytää, askellajeissa on säätövaraa vähän joka suuntaan eikä työskentely ole koskaan ollut vastenmielistä. Hanhi toimii yhtä hyvin talutusratsuna, possujunassa kulkevana tuntipuksuna kuin kokeneemman treenikaverina. Satunnainen suuhun kiinni jääminen, kaulalle horjahtaminen, seikkaileva pohje tai muu sellainen ei juuri hetkauta, tuskastuessaankin Hanhi lähinnä näyttää happamalta huiskien häntäänsä, joskus se kiskoo ohjia. Hirmuisen hurja hevonen ja näin. Hanhen voi sanoa olevan se ärsyttävän täydellinen hevonen, jonka valmentaminen on lähinnä tehtävien kertomista. Kunhan orin pitää hereillä ja sille kertoo nätisti ja selkeästi, mitä tehdään, Hanhi tekee.
On orissa sentään yksi mutta; nurmikentällä tai pellolla ratsastaminen on hyvin hankalaa. Hanhi ei nimittäin ymmärrä, kuka hullu tekee töitä ruoan päällä kävellen. Raudikko ajattelee vatsallaan, eikä nurmikentällä haluaisi keskittyä pohkeenväistöön sen enempää kuin laukanvaihtoonkaan, sillä ”turpa maahan ja syömään” kuulostaa niiiiiiin paljon paremmalta vaihtoehdolta, eikö? Ei? Jos hän nyt kuitenkin..? Toinen, pienempi mutta, on yksinkertaisen vihanneksemme pohjaton uteliaisuus. Kunhan orilta koko ajan pyytää jotain ja ratsastaa joka askeleen, Hanhi ei ihmettele maailmaa. Maisemamatkusteleva ratsastaja saa kuitenkin huomata ratsunsa hidastavan, tai jopa pysähtyvän, sillä aidan takana meni tallikissa, jostain kuuluu traktorin ääntä, kentällä treenaava toinen hevonen on aika hauska, sitä voisi katsella..

Hypätessä Hanhi on täsmälleen samanlainen kuin sileällä työskennellessä, sillä erotuksella, että nyt raudikko ei olekaan niin osaava. Hyppykapasiteetti sekä ratatekninen osaaminen tyssäävät alle metriin, 80cm on ihan ehdoton maksimi, mitä Hanhella voi hypätä (yksittäisenä ristikkona/pystynä menee se metri). Koulutaiturimme on esteillä vähän hukassa; laukka esteiden välillä sujuu, mutta hyppääminen on vähän hakuammuntaa. Ponnistuspaikat ovat hakusessa, Hanhi hyppää usein liioiteltuja hyppyjä voidakseen roikottaa jalkojaan niiden nostamisen sijaan, minkä lisäksi ori on armottoman hidas niin ponnistuksessa kuin hypyssä. Plussaa varmajalkaisuudesta sekä suht ketteristä jaloista. Mikään tyyliluokkien taituri tai uusintojen pikajuna Hanhi ei ole, enemmänkin se kelpo 37/57. Sijoitukset tulevat yleensä osaavan, päättäväisen ratsastajan kanssa, joka katsoo ponnistuspaikat orin puolesta ja hoitaa muutenkin 85% hommasta.
Olisi ihana sanoa Hanhea maastovarmaksi, mitä se periaatteessa onkin. Tienvarsien kasvit, pensaat ja oksat kuitenkin vetävät raudikkoa puoleensa, minkä lisäksi linnunlaulua, tuulen kuljettamia asioita ja vähän kaikkea pitää ihmetellä. Ei säikkyä, ihmetellä; seistä tuijottamassa korvat töttörössä, vähän pöristen ja turpaa lähemmäs ojentaen. Maastossa raudikon keskittymiskyky meinaa lipsua, koulu- tai estetyöskentely yleensä estää oria näkemästä kaikkea jännää. Maastossa ori unohtuu helposti ihmettelemään, eikä muutenkaan etene kovin reippaasti, vaikka hoputtaisi. Jos haluaa hitaalle, tylsälle ja turhauttavalle maastoretkelle, Hanhi on oiva valinta. Muutoin.. eih.

Kisapaikoilla Hanhi pursuaa energiaa, eikä meinaa kengissään pysyä. Ori haluaisi tervehtiä jokaista kaksi- ja nelijalkaista, tunkea mukaan kansliaan ja kanttiiniin, esittää joka ikisen osaamansa kevätjuhlaliikkeen ja ties mitä. Mikäli yli-innokkaan, uteliaan raudikon energiatasoja ei saa vähän laskettua sekä kanavoitua työntekoon, suoritus muistuttaa enemmän sirkusnumeroa kuin koulu- tai esterataa. Ainakin Hanhen kanssa reissaaminen on aina elämys. Ei se määränpää, mutta se matka..? Ja kyllä tämä ne estesijatkin saa kasaan, johan ori on Sigurin kanssa näyttänyt kynt.. kavionsa kouluradoilla!

© Susiraja

Suku

i. Vähän Vajakki
rt, 166cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Pikkuisen Pälli
prt, 154cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Tosi Toope
ei virtuaalimaailmassa
iie. Milanka
ei virtuaalimaailmassa
ie. Tähdikki
vrt, 155cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Nuutti
ei virtuaalimaailmassa
iee. Ulpukka
ei virtuaalimaailmassa
e. Wanilija
rn, 160cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Iki-Routa
mkm, 166cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Taiteilijasielu
ei virtuaalimaailmassa
eie. Eri-Leisku
ei virtuaalimaailmassa
ee. Wernissa
rn, 161cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Maksimilian
ei virtuaalimaailmassa
eee. Wiviana
ei virtuaalimaailmassa

 


Jälkeläiset

Jalostusinfo: Vähän Wihannes on jalostuskäytössä tuontisukuisille suomenhevostammoille. Se astuu tammoja kysynnän mukaan ennalta määrittelemättömän määrän. Astutuksista voi kysellä suoraan sähköpostitse tai Keskustan chatissa.

  Kuukarin Lööperi
sh-t.   03.02.2016
e. Heljävirran Nerissa

  Huvin Waniljaunelmia
sh-t.   22.01.2018
e. Vaniljataivas

  Kuuralehdon Ruisvelma
sh-t.   02.09.2016
e. Ruisraina

  Hornanhovin Hunajanami
sh-t.   05.10.2018
e. Hunajaliinu

  Onko Vähän Outo
sh-t.   29.09.2017
e. Outo Vai Ei

  Riimuvaaran Waarallinen
sh-o.   18.09.2018
e. Kiukkuipana


Kilpailumenestys

Näyttelymenestys
(2x MVA-SERT, 2x irtoSERT, 1x RCH)
01.08.2017 NJ, Syrjän Ratsutalli, MVA-SERT, päätuom. Vibaja
04.08.2017 NJ, Maanan Suomenhevoset, irtoSERT, päätuom. Vibaja
07.08.2017 NJ, Susiraja, irtoSERT, päätuom. Jannica
22.08.2017 NJ, Ponitila Adina, MVA-SERT, päätuom. Jannica
31.08.2018 VSR, Suomenhevosten rotunäyttely, II-palkinto, tuom. alaera
07.11.2018 VSN, Riimuvaara, RCH, tuom. Milja H.
30.11.2018 VSR, Suomenhevosten rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.

Kilpailustatistiikka
(laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Esteratsastus: 44: 9 - 7 - 8
Kenttäratsastus: 5: 1 - 0 - 2
Kouluratsastus: 41: 8 - 9 - 7

29.09.2017   ERJ   Susiraja   80cm   1/30
05.10.2017   ERJ   Susiraja   80cm   4/30
16.10.2017   ERJ   Ravenscroft   80cm   4/30
03.11.2017   ERJ   Kototalli   80cm   5/30
06.11.2017   ERJ   Kototalli   80cm   3/30
18.12.2017   ERJ   Mitar Warmbloods   80cm   2/30
22.12.2017   ERJ   Mitar Warmbloods   80cm   1/30
25.12.2017   ERJ   Mitar Warmbloods   80cm   1/30
03.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   4/40
03.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   3/40
04.01.2018   ERJ   Mörkövaara   80cm   7/61
05.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   1/40
09.01.2018   ERJ   Mörkövaara   80cm   4/61
09.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   2/40
15.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   4/40
15.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   6/40
17.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   2/40
18.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   6/40
28.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   3/40
28.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   4/40
30.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   2/40
30.01.2018   ERJ   Escorant   80cm   6/40
01.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   3/30
03.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   4/30
05.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   2/30
05.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   1/30
06.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   1/30
07.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   5/30
08.02.2018   ERJ   Ruskavaara   80cm   5/30
20.02.2018   ERJ   Susiraja   80cm   5/30
23.02.2018   ERJ   Susiraja   80cm   4/30
27.02.2018   ERJ   Susiraja   80cm   3/30
03.03.2018   ERJ   Susiraja   80cm   5/30
09.03.2018   ERJ   Susiraja   80cm   2/30
28.03.2018   ERJ   Runoratsut   80cm   3/30
07.04.2018   ERJ   Runoratsut   80cm   7/50
12.04.2018   ERJ   Kadotetut Sh:t   80cm   1/30
15.04.2018   ERJ   Kadotetut Sh:t   70cm   1/30
19.04.2018   ERJ   Kadotetut Sh:t   80cm   1/30
11.05.2018   ERJ   Cadogan Ponies   70cm   2/30
16.05.2018   ERJ   Cadogan Ponies   70cm   3/30
21.05.2018   ERJ   Cadogan Ponies   70cm   3/30
26.05.2018   ERJ   Cadogan Ponies   70cm   4/30
29.05.2018   ERJ   Cadogan Ponies   70cm   4/30
07.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
09.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
12.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
21.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
23.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
24.08.2015   KRJ   Naukaisu   Vaativa B   5/40
29.08.2015   KRJ   KK Reiter   Vaativa B   2/30
08.09.2015   KRJ   Huvitutti   Vaativa B   8/80
09.09.2015   KRJ   Vennamo   Vaativa B   2/30
11.09.2015   KRJ   Vennamo   Vaativa B   3/30
14.09.2015   KRJ   Huvitutti   Vaativa B   3/80
19.09.2015   KRJ   Huvitutti   Vaativa B   8/80
28.10.2015   KRJ   Rohkelikko   Vaativa B   6/40
28.10.2015   KRJ   Rohkelikko   Vaativa B   4/40
31.10.2015   KRJ   Rohkelikko   Vaativa B   5/40
02.11.2015   KRJ   Holmberg   Vaativa B   5/40
04.11.2015   KRJ   Rohkelikko   Vaativa B   2/40
10.11.2015   KRJ   Holmberg   Vaativa B   3/40
11.11.2015   KRJ   Holmberg   Vaativa B   5/40
14.11.2015   KRJ   Holmberg   Vaativa B   6/40
11.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   2/40
11.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   1/40
12.03.2016   KRJ   Runoratsut   Vaativa B   1/60
12.03.2016   KRJ   Härdelli   Vaativa B   2/30
12.03.2016   KRJ   Runoratsut   Vaativa B   1/60
13.03.2016   KRJ   Runoratsut   Vaativa B   3/60
13.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   2/40
14.03.2016   KRJ   Runoratsut   Vaativa B   5/60
16.03.2016   KRJ   Runoratsut   Vaativa B   6/60
17.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   1/40
18.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   5/40
22.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   1/40
26.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   1/40
27.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   1/40
01.04.2016   KRJ   Marrasvaara   Vaativa B   2/30
02.04.2016   KRJ   Marrasvaara   Vaativa B   4/30
03.04.2016   KRJ   Marrasvaara   Vaativa B   1/30
03.04.2016   KRJ   Heljävirta   Vaativa B   6/40
08.04.2016   KRJ   Marrasvaara   Vaativa B   3/30
09.04.2016   KRJ   Marrasvaara   Vaativa B   4/30
10.04.2016   KRJ   Heljävirta   Vaativa B   3/40
13.04.2016   KRJ   Heljävirta   Vaativa B   3/40
18.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   6/40
21.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   2/40
22.03.2016   KRJ   Fiktio   Vaativa B   4/40
24.03.2016   KRJ   Dirlandaa   Vaativa B   2/30

Päiväkirja

Estevalmennus - valjmentajana leahiiii

Susirajaan on aina ilo tulla valmentamaan, kun porukka vaikuttaa niin iloiselta. Jos totta puhutaan, suurimpana vetonaulana on se, että ikinä ei tiedä, millainen kummallisuus sieltä seuraavaksi pölähtää valmennukseen (ihan positiivisesti sanottuna !). Tänään se oli vihannespoika Hanhi. Jo ratsukon alkukäynnit näyttivät huvittavilta, kun ori niin mielellään olisi halunnut olla osana tallipihalla tapahtuvaa hälinää, mutta päättäväinen ratsastaja vain kehotti ratsunsa jatkamaan kävelyä.

Kokosin pikkuhiljaa kentälle muutaman esteen, ja samalla yritin vähän ohjeistaa ratsukon verryttelyä - mutta vaikka nainen olenkin, en osaa keskittyä kahteen asiaan samaan aikaan, ja kohta huomasinkin, että ei ne esteet siitä mihinkään ole rakentuneet. No, verryttelyt ne sitten vähän venähti, mutta ratsastaja vain tokaisi, että “ompahan Hanhi ainakin kuulolla !”. Niinpä.

Mitä nyt minua oli briiffattu Hanhen estetaidoista, tai pikemminkin ehkä niiden puutteesta, ohjeistin ratsukkoa ensin tulemaan ravissa ristikkosarjan, joissa molempien esteiden edessä oli vielä maapuomit helpottamaan orin paikkojen etsintää. Pian uskalsinkin jo esteet nostaa 50cm pystyiksi ja pyytää tulemaan samaa hommaa laukassa. Hommahan kusi heti. Kärsivällisesti laskin esteet takaisin ristikoiksi, ja nyt kun Hanhella oli apunaan maapuomi ja vielä esteen keskikohta erottui selvästi, onnistui homma laukassa. Päätin korottaa estettä sitten ristikkona, ja ehkä myöhemmin koittaa saada ori yli pystyesteestä.

Hommahan alkoi niinikää luistaa, joten tein toisesta esteestä okserin ja nostin ensimmäisestä maapuomin pois. Otin ehkä pienoisen riskin kun pyysin ratsastajaa ohjaamaan hevosensa läpi koko sarjan heti ensimmäisellä kerralla, mutta Hanhi suoriutui ihan mallikkaasti, vaikka olikin vähän hukassa paikkojen suhteen. Sanoin ratsastajalle, että ennen estettä voisi ottaa pienen pidätteen, jotta ori ehtii kunnolla asettaa jalkansa ennen hyppyä. Nyt Hanhi sai kinttujaan jo vähän parempaan asentoon, ja hyppy näytti heti jo paljon varmemmalta. Siksipä vielä otimme mukaan kaksi muuta estettä - aaltolankun ja pystyn - joista kehitin viiden esteen radan ratsukon päänmenoksi. Muistuttelin taas ratsastajaa pienistä nikseistä, jotka auttaa Hanhea paikkojen löytämisessä, ja kyllähän sieltä hetkellisesti kuoriutui ihan kelpo esteponi. Esteethän kuitenkin pysyi siinä kuudenkymmenen sentin tienoilla, että eihän se rata korkea ollut.

Hanhi alkoi näyttää siltä, että sen aivoja oli työstetty jo ihan tarpeeksi ja ajatus uhkasi karata kentän ulkopuolisiin aktiviteetteihin. Ratsastajakin näytti sen verran tyytyväiseltä raudikkoon vihannekseensa, että tapultetiin homma ja ratsukko sai siirtyä loppuverryttelyyn, kun minä vielä korjasin hieman esteitä pois muiden tieltä.


Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut Lissu T.

Hanhi on ollut kaikin puolin nappiostos. Orin piti tulla meille jo aikapäiviä sitten, sen ostamisesta on puhuttu useampaan kertaan, mutta aina se vain venyi. Loppujen lopuksi Vihannespojan omistajuus vaihtui, ja raudikko muutti Susirajaan.
Täydessä kisakunnossa, koulukentät jo valloittanut raudikko pääsi meillä tiukkaan estetreeniin sekä näyttelykehiin. Hanhen menestys yllätti meidät positiivisesti kerta toisensa jälkeen, eikä näyttelyissä tarvinnut kauaa kierrellä. Kaksi irtoa ja kaksi MVA-sertiä, viime kuun alussa myönnetty VIR MVA Ch -arvonimirimpsu. Kantakirjaus sitten joskus, meillä on tällä hetkellä niin monta kantakirjakelpoista hevosta, että ilmoitettavat pitää melkein arpoa.

Vaikka Hanhi onkin komea, etenkin koulupuolella osaava kaveri (estepuolella ei sitten niinkään), parasta tässä kaverissa on ehdottomasti sen luonne. Ottaahan orin varsamainen into sekä lähes pohjaton uteliaisuus välillä hermoille huonosta muistista ja asioiden maistelutarpeesta puhumattakaan. Suurimman osan ajasta raudikko yksinomaan hurmaa meidät sekä harjoittelijat, jotka sen kanssa ovat töitä tehneet. Kiltti ja seurallinen, joskin hömelö ja huolimaton, helppo ja miellyttävä ratsastaa. Vähän mukavuudenhaluinen, vaan kukapa ei olisi?