Riimuvaara
Etusivu Hevoset Kasvatus
Virtuaalitalli // Virtuaalihevonen

© Riimuvaara 2018
Webdesign © sonya 2018
Tausta © Emilie Barbier (CC BY-NC 2.0)
Surutango "Surku"

KTK-III, FC, 3 Star Prospect

Perustiedot
Jälkeläiset

148cm rautiaankimo suomenpienhevostamma
Syntynyt 18.04.2018     (9-vuotias)
Omistaa Jenny Routamaa (VRL-12948), Riimuvaara
Maahantuoja Jenny Routamaa (VRL-12948)
Kenttäpainotteinen, koulutustaso Helppo: HeA, 100cm, 90cm
VH18-018-1051
06.06.2018 sh-o. Riimuvaaran Tervasusi VH18-018-2079
05.09.2018 sh-t. Riimuvaaran Surusydän VH18-018-1960
02.10.2018 sh-t. Riimuvaaran Surukapina VH18-018-1917
06.12.2018 sh-t. Riimuvaaran Suruhuntu VH19-018-0252
14.02.2019 sh-o. Riimuvaaran Surumieli VH19-018-xxxx

3v n. kuukauden päästä syntymästä, 8v asti n. 1kk=1a, jonka jälkeen n. 4kk=1a

3 vuotta - 18.05.2018
4 vuotta - 18.06.2018
5 vuotta - 18.07.2018
6 vuotta - 18.08.2018
7 vuotta - 18.09.2018
8 vuotta - 18.10.2018
9 vuotta - 18.02.2019
10 vuotta - 18.06.2019
11 vuotta - 18.10.2019
12 vuotta - 18.02.2020
13 vuotta - 18.06.2020
14 vuotta - 18.10.2020
15 vuotta - 18.02.2021
16 vuotta - 18.06.2021
17 vuotta - 18.10.2021
18 vuotta - 18.02.2022
19 vuotta - 18.06.2022
20 vuotta - 18.10.2022
21 vuotta - 18.02.2023
22 vuotta - 18.06.2023

© VRL-00218

Laatuarvostelut ja kantakirjaus
Näyttelyarvonimet ja muut maininnat

KTK-III / 17 + 17 + 17 + 16 = 67p
Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.08.2018

Historia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin quis blandit eros. Duis venenatis rhoncus felis sed vestibulum. Donec auctor mauris orci, non porta ipsum. Integer condimentum odio sed nibh egestas mattis. Mauris pellentesque odio sed diam elementum vel egestas sem lacinia. Maecenas tempor eros in neque vehicula sed fringilla nisi sodales. Nulla elit odio, pulvinar quis interdum vel, rutrum id lectus. Aenean pretium ornare lacus, ac vestibulum nibh elementum sed. Nunc neque diam, posuere a dictum nec, gravida. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo. Integer condimentum odio sed nibh egestas mattis. Mauris pellentesque odio sed diam elementum vel egestas sem lacinia. Maecenas tempor eros in neque vehicula sed fringilla nisi sodales. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante.

Luonne

Yleiseltä olemukseltaan Surutango aka Surku on varsin lupsakka ja mukava tamma, tosin vain tuttujen ihmisten kanssa. Uusia tuttavuuksia kohtaan tamma on alkuun aina hieman epäileväinen ja selvästi tämä tamma ei nauti lukuisista "ihmissuhteista" vaan on selkeästi enemmän tyyppiä "yhden tai parin ihmisen hevonen". Maastakäsin käsiteltäessä Surku on varsin kiltti ja kuuliainen tamma, joka ei kyseenalaista oikeastaan koskaan mitään. Hoidettaessa tamma toimii niin karsinassa kuin pesupaikallakin ja antaa tutun ihmisen tehdä tarvittavat hoitotoimenpiteet mukisematta. Vieraammille pyrkii olemaan hieman hankalampi tai vähintäänkin osoittaa hieman mieltään. Varustamisen kanssa ei tämän tamman kanssa ole ongelmaa.

Ratsastettaessa Surku on alkuun aina hieman jäykkä ja joskus jopa haluton työskentelemään, joka on tämän tamman suurin miinus. Sen sijaan kun sille päälle sattuu tai ratsastaja saa tamman motivoitua työskentelemään on Surku varsin erinomainen ratsu. Vaatii ratsastajalta paljon, eli mikään automaatti tämä ei ole, mutta napakan ratsastajan kanssa toimii käytännössä lajissa kuin lajissa. Sileällä työskennellessä kaipaa eniten motivointia, mutta liikettä Surku omaa ihan mukavasti. Rataesteillä Surku on reipas ja alkuun aina vahva edestä, joka paranee verryttelyn avulla, sekä ihan vain sitkeästi ratsastamalla tamman edestä ylös ja moottori tarpeeksi alle. Maastoesteillä Surku toimii erinomaisesti ollen sopivan herkkä avuille ja rohkea hyppäämään.

Kilpailuissa Surku on alkuun melkoinen hössöttäjä ja pienoinen jännittäjä. Jännitys laukeaa kuitenkin viimeistään verryttelyn aikana, johon kannattaa varata riittävästi aikaa ja energiaa. Kouluradalla Surku on tarkka työskentelemään ja antaa kyllä kaikkensa, kun sitä tammalta vaaditaan. Paitsi sadesäässä on haluton liikkumaan. Rataesteillä Surku etenee hyvin, mutta kaipaa hyppyihin tukea ja hieman reippaampaa kontrollia juuri ennen estettä. Maastoesteillä Surku etenee tasaiseen tahtiin kuin juna ja hyppää kaiken yli mikä eteen tulee, kun se vain on mahdollista ylittää. Siksi onkin oltava tarkkana miten rata menee tai tamma vain hyppää sen esteen mikä ensimmäisen eteen tulee.

Lastaamisen kanssa Surku on varsin topakka tapaus. Mikäli tammaa päättää olla yhteistyökyvytön, niin sitä Surku myös on, niin kauan kunnes liinat otetaan esiin. Kauralla tai muilla maanitteluilla Surku on aivan turha yrittää saada edes mukaan, mutta liinoissa vaan on jokin taika, kun pelkkä niiden läsnäolo riittää saamaan tamman matkustamaan. Kengittäjän kanssa Surku on alkuun hieman arka, mutta tutun kengittäjän kanssa tulee mainiosti toimeen. Eläinlääkäri on ainainen kauhistus ja saa tamman hieman kangistumaan paikalleen, mutta Surku antaa kuitenkin tukia itsensä. Erityisen hyvä Surku ei ole pistää, mutta lääkkeet syö mielellään ruokaan sekoitettuina. Hampaiden raspaamisen ajakasi Surku kaipaa pienen rauhoituksen, jotta ei stressaa tilannetta liikaa.

Sukutiedot

i. Shamaanitanssija
rt, 147cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Shamaaninsynti
trt, 148cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Shamaani
ei virtuaalimaailmassa
iie. Paholaistanssi
ei virtuaalimaailmassa
ie. Riimitär
rt, 144cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Riiminiekka
ei virtuaalimaailmassa
iee. Onerva
ei virtuaalimaailmassa
e. Surulaulu
rtkm, 148cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Ärripurri
vrt, 148cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Ärräpää
ei virtuaalimaailmassa
eie. Vienotar
ei virtuaalimaailmassa
ee. Surusointu
rtkm, 147cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Valitusvirsi
ei virtuaalimaailmassa
eee. Surusävel
ei virtuaalimaailmassa

 

Surkun isä, Shamaanitanssija on hyvin monipuolinen käyttöori. Alunalkajaan ori koulutettiin ravuriksi, mutta oli varsin laukkaherkkä. Ori päätyi hieman onnekkaastikin ratsukouluttajan käsiin, jonka opissa orin todellinen kapasitetti löytyi. Tämän ratsukantakirjaankin päätyneen orin kanssa on kilpailtu lopulta niin kenttä-, este- kuin kouluradoillakin menestyksekkäästi napsien sijoituksia tasaisesti kaikissa kolmessa lajissa. Aivan mestaruustason hevonen tämä ei ollut, mutta kestävä käyttöhevonen nöyrällä luonteella varustettuna. Ehkä siksi yllättävänkin moni tammanomistaja uskalsi tätä II palkinnon kantakirjaoria käyttää jalostukseen.

Surkun isänisä, Shamaaninsynti toimi lyhyen elämänsä aikana ravurina. Ori kantakirjattiin jo nuorena ja vaikutti lupaavalta juoksialta. Lupaavan uran kuitenkin päätti jalan katkeaminen, jonka johdosta ori lopetettiin vasta 5 vuotiaana. Orilta jäi jälkeen vain kaksi jälkeläistä. Surkun isänisänisä, Shamaani oli varsin menestynyt ravuri osallistuen myös kuninkuuskilpailuun useampaan kertaan, kuitenkaan ikinä voittamatta sitä. Tämä kantakirjaori jätti jälkeensä liudan varhaislahjakkaita jälkeläisiä, joista kuitenkin jäi puuttumaan se kirkkain pitkäaikainen tähti. Surkun isänisänemä, Paholaistanssi oli äärimmäisen kovapäinen ravuri, jonka kanssa ohjastajat olivat ajoittain ongelmissa. Varsinainen raviura jäikin tästä syystä lyhyeksi, mutta tamma päätettiin astuttaa ja katsoa mitä jälkikasvusta tulee. Tamma kuitenkin kuoli ähkyyn pian ensimmäisen varsansa vieroituksen jälkeen.

Surkun isänemä, Riimitär oli melkoisen laukkaherkkä tamma, jonka statistiikka tästä johtuen oli melko vaativa. Ravilla pysyessään tamma kuitenkin juoksi lujaa ja vaikutti varsin lupaavalta. Omistajan kuollessa tamma päätyi kuitenkin ensin seisomaan tyhjän panttina perikunnan riidellessä raha-asioista, kunnes aikansa seisottuaan tamma vihdoin saatiin myytyä. Tässä vaiheessa uusi omistaja teetti tammalla neljä jälkeläistä, joista kaikki olivat emänsä tapaan laukkaherkkiä ja päätyivät jokainen lopulta ratsuiksi. Surkun isänemänisä, Riiminiekka oli I-palkinnon kantakirjaori, joka juoksijauransa aikana onnistui kirimään itsensä kolmesti kuninkuuskilpailun kolmen parhaan joukkoon voittamatta kuitenkaan titteliä kertaakaan. Ori jätti jälkeensä useamman hyvän ravivarsan, mutta joukkoon mahtui myös kirjava joukko muuta ei niin laadukasta. Surkun isänemänemä, Onerva oli miellyttävä luontoinen, sekä hyväravinen II-palkinnon kantakirjatamma. Monen ohjastajan kehuma tamma ei kuitenkaan päässyt lyhyehköllä urallaan aivan terävimpään kärkeen, sillä jalan murtuma lopulta lopetti uran, mutta omistajan sitkeän hoidon myötä tamma voitiin myöhemmin astuttaa pariin kertaan jättäen näin itsestään jälkipolvea. Valitettavasti tamma kuitenkin jouduttiin lopettamaan 11 vuotiaana jalan oireilun takia.

Surkun emä, Surulaulu päätyi jo varsana ratsuihmisten käsiin, jossa sitä koulutettiin maltillisesti. Vasta 6 vuotiaana sen kanssa käytiin ensimmäisissä pienissä kilpailuissa, mutta jo näissä tamma osoitti selkeää lahjakkuutta hypätä. Tekniikka oli kohdillaan, joskin takapää oli edelleen hieman voimaton. Valitettavasti kovin pitkää tamman kanssa ei ehditty seuratasolla kilpailemaan, kun jalat alkoivat vaivaamaan. Omistajat uskalsivat kertaalleen tamman astuttaa vahvajalkaisella orilla, joka oli jalkojen osalta myös kestävyytensä osoittanut. Varsa onnistui saamaan emäänsä paremmat jalat, mutta kun seuraavaa mahdollista astutusta pohdittiin, tamma menehtyi ähkyyn 13 vuoden iässä.

Surkun emänisä, Ärripurri oli kahdesti kuninkuusajot voittanut kantakirjaori, jota käytettiin jalostukseen hyvinkin paljon. Tammamateriaali oli hyvin vaihtelevaa, joten niin oli myös jälkikasvu, joista vain noin puolet päätyi todellisuudessa raviradoille. Surkun emänisänisä, Ärräpää oli nuoruudessaan varsin menestynyt raviori, mutta luonteeltaan varsin kovapäinen. Mikään helppo ori tämä ei ollut ajaa, mutta sille päälle sattuessa juoksi lujaa ja yleensä voittaen. Ori kantakirjattiin lopulta I-palkinnolla, mutta kantakirjauslausunnon silmiin pistävin osa oli moite orin kovasta suusta ja itsepäisestä luonteesta. Näistä ominaisuuksista huolimatta oria käytettiin jalostukseen kursailematta, mutta jälkikasvu olikin sitten sitäkin kirjavampaa. Surkun emänisänemä, Vienotar oli kuningatarkilpailuunkin osallistunut I-palkinnon kantakirjatamma, jonka raviura päättyi hankosidevammaan. Tamma jätti jälkeensä neljä orivarsaa raviradoille.

Surkun emänemä, Surusointu toimi lyhyen uran juoksijana, jonka jälkeen siirtyi lyhyeksi aikaa siitoskäyttöön, ennen kuin tamma lopetettiin jalkavaivoihin 10 vuotiaana. Juoksijaksi pää olisi tammalla riittänyt, mutta jalat eivät kestäneet käyttöä. Jätti jälkeensä kolme jälkeläistä, joilla emänsä tapaan oli melkoisen huonosti kestävät jalat. Surkun emänemänisä, Valitusvirsi toimi elämänsä aikana ensin ravurina kuitenkaan voittamatta mitään merkittäviä ajoja, mutta ennästys oli ihan kelvollinen ja ori kantakirjattiin II-palkinnolla. Raviuran jälkeen toimi vielä työhevosena metsätöissä ja osa-aikaisesti siitosorina jättäen alle 50 jälkeläistä, joista osa päätyi raviradoille. Ori kuoli 23 vuotiaana laitumella aortan repeämään. Surkun emänemänemä, Surusävel ei koskaan juossut kilpaa varsana saamastaan jalkavammasta jouhtuen, kun ei kestänyt rasitusta, mutta siitokseen tamma päätyi heti 4 vuotiaana jättäen jälkeensä lopulta 8 jälkeläistä joista jokainen päätyi raviradoille, toiset menestyen ja toiset hieman vaatimattomammin tuloksin.

Kilpailumenestys

Kilpailustatistiikka
(laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Esteratsastus: 43: 15 - 5 - 5
Kenttäratsastus: 40: 8 - 7 - 11
Kouluratsastus: 44: 6 - 6 - 13

Näytä / piilota sijoitukset
08.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
16.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
17.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
19.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
20.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
21.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
21.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   1/30
22.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
23.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   3/30
02.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
04.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
08.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   2/30
08.07.2018   ERJ   Elohiljan Sh:t   100cm   4/30
10.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
10.07.2018   ERJ   Elohiljan Sh:t   100cm   1/30
11.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   1/30
13.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   7/50
13.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   6/50
15.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   4/50
16.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
18.07.2018   ERJ   Hiivurin Sh:t   100cm   6/40
19.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
21.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
21.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   1/50
24.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
26.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
26.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
30.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
30.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   1/30
04.11.2018   ERJ   Adina   luokka   3/47
27.03.2019   ERJ   Routaruusu   90cm   1/40
29.03.2019   ERJ   Routaruusu   90cm   4/40
31.03.2019   ERJ   Routaruusu   90cm   6/40
04.04.2019   ERJ   Routaruusu   90cm   4/40
11.04.2019   ERJ   Routaruusu   90cm   3/40
14.04.2019   ERJ   Routaruusu   90cm   6/40
29.03.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   1/40
31.03.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   2/40
04.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   6/40
04.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   1/40
10.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   6/40
12.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   1/40
15.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   1/40
04.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
05.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
06.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
11.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
12.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   3/29
13.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   1/29
15.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   3/29
20.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   5/29
21.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   4/29
24.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   1/29
29.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   4/29
01.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
02.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
08.07.2018   KERJ   Susiraja   Tuttari   3/28
07.07.2018   KERJ   Susiraja   Tuttari   5/28
10.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
11.07.2018   KERJ   Susiraja   Tuttari   3/28
11.07.2018   KERJ   Ristikallio   Helppo   2/47
13.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
14.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
15.07.2018   KERJ   Susiraja   Tuttari   1/28
18.07.2018   KERJ   Susiraja   Tuttari   5/28
21.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
22.07.2018   KERJ   Ristikallio   Helppo   1/47
23.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
24.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
27.07.2018   KERJ   Navaja   Helppo   3/30
29.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
04.11.2018   KERJ   Half Moon   Helppo   6/40
04.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
08.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
12.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
27.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
17.03.2019   KERJ   Lähtölaukaus   Helppo   4/30
06.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
11.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
14.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
15.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
08.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
21.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
12.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   3/30
16.06.2018   KRJ   Routapirtin Tila   Helppo A   2/30
16.06.2018   KRJ   Branwen Farm   Helppo A   2/30
17.06.2018   KRJ   Routapirtin Tila   Helppo A   3/30
19.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   4/30
20.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   1/30
21.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
23.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   2/50
24.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   5/50
24.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   7/50
27.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   5/30
27.06.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   6/40
27.06.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   1/40
27.06.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   3/50
28.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   6/50
30.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   3/50
30.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   3/50
30.06.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   3/40
30.06.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   7/50
01.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
02.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   4/40
03.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   3/40
04.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
04.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   2/40
06.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   3/40
07.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   1/50
08.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
08.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   3/50
08.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   7/50
08.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   2/40
09.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   1/40
10.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
10.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
10.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   5/40
11.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
12.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   6/40
14.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   5/30
15.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   4/30
18.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
19.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   3/30
20.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   3/30
20.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
24.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
31.07.2018   KRJ Cup   Runoratsut   Helppo A   9/300
Näyttelyt
07.11.2018 NJ, Riimuvaara, irtoSERT, päätuom. Lissu T.

31.07.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
31.10.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
31.12.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
30.06.2018 VSN, Moondance, RCH, tuom. dookie

Päiväkirja

Näytä / piilota päiväkirja

Ei merkintöjä