Riimuvaara
Etusivu Hevoset Kasvatus
Virtuaalitalli // Virtuaalihevonen

© Riimuvaara 2018
Webdesign © sonya 2018
Tausta © Emilie Barbier (CC BY-NC 2.0)

Ristiretki

Ch, KTK-I

"Ressu"
Suomenhevonen, ori
Musta, 158cm
14.09.2017     (11-vuotias)

Omistaa Jenny Routamaa (VRL-12948)
Maahantuoja Jenny Routamaa (VRL-12948)

Koulutustaso Helppo: HeA, 100cm, 90cm
Kenttäpainotus

Rekisterinumero VH17-018-2095

3v n. kuukauden päästä syntymästä, 8v asti n. 1kk=1a, jonka jälkeen n. 4kk=1a

3 vuotta - 14.10.2017
4 vuotta - 14.11.2017
5 vuotta - 14.12.2017
6 vuotta - 14.01.2018
7 vuotta - 14.02.2018
8 vuotta - 14.03.2018
9 vuotta - 14.07.2018
10 vuotta - 14.11.2018
11 vuotta - 14.03.2019
12 vuotta - 14.07.2019
13 vuotta - 14.11.2019
14 vuotta - 14.03.2020
15 vuotta - 14.07.2020
16 vuotta - 14.11.2020
17 vuotta - 14.03.2021
18 vuotta - 14.07.2021
19 vuotta - 14.11.2021
20 vuotta - 14.03.2022
21 vuotta - 14.07.2022
22 vuotta - 14.11.2022
Laatuarvostelut ja kantakirjaus

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.01.2018
20 + 20 + 20 + 20 = 80p / KTK-I

Näyttelyarvonimet ja muut maininnat

Champion- arvonimi myönnetty 04.02.2019


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin quis blandit eros. Duis venenatis rhoncus felis sed vestibulum. Donec auctor mauris orci, non porta ipsum. Integer condimentum odio sed nibh egestas mattis. Mauris pellentesque odio sed diam elementum vel egestas sem lacinia. Maecenas tempor eros in neque vehicula sed fringilla nisi sodales. Nulla elit odio, pulvinar quis interdum vel, rutrum id lectus. Aenean pretium ornare lacus, ac vestibulum nibh elementum sed. Nunc neque diam, posuere a dictum nec, gravida. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo. Integer condimentum odio sed nibh egestas mattis. Mauris pellentesque odio sed diam elementum vel egestas sem lacinia. Maecenas tempor eros in neque vehicula sed fringilla nisi sodales. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante.

© Narien vapaat

Ressu on tallin herrasmies. Se ei turhia temppuile tai uhoa, vaan tottelee kyllä yleensä mukisematta. Se on hellyyttävä, ja sen suuri nallekarhumainen olemus sulattaa kylmimmänkin sydämen. Sen tummissa suurissa silmissä on usein hölmistynyt, mutta utelias katse, toisinaan taas lempeä ja aina rauhallinen. Se on mukavaa seuraa, ja saa surkeimmankin päivän tuntumaan aurinkoiselta lempeillä hörähdyksillään ja hellillä tönimisillään. Sen hakeminen tarhasta on aina yhtä hauskaa, koska ori tulee heti ihmisen havaittuaan portille hörisemään ja tutkimaan tulijan taskut, eikä se vastustele kun se otetaan kiinni. Ressu taitaakin olla tallimme ainoa oikea herrasmies. Se on ehkä vähän ruunamainen käytökseltään, vaikka kyllä se aina innostuu kun kauniita tammoja näköpiiriin tulee. Siitä vasta alkaakin se oikea esitys, kun ori tanssahtelee ja pyörähtelee aloillaan. Ei se kuitenkaan sen pahemmin ala tamman perään ryntäilemään, mitä nyt yrittää päästä vähän lähemmäs moikkaamaan.

Hoitaessa Ressu on rauhallinen. Se seisoo kärsivällisesti aloillaan ja katselee korvat hörössä hoitajan puuhia. Se myös väistää nätisti käskystä, mutta jalkojaan se ei aina jaksa laiskuuttaan nostaa kun kaviot pitäisi putsata, joten siinä saa sitten olla repimässä tuon jäkäleen kavioita maasta omin voimin. Harjauksesta se nauttii kovasti, kuten myös pesuista. Päästä se on melko herkkä, joten päätä ja turpaa kun putsaa pitää olla erityisen varovainen.

Ratsuna Ressu on todella innokas ja eteenpäinpyrkivä. Sillä on potentiaalia esteille, ja todella hyvin se hyppääkin. Ori ei juurikaan kiellä esteillä, mutta jos esteet ovat liian matalia, ei ori vaivaudu hyppäämään vaan juoksee joskus esteiden lävitse. Kun esteitä taas korotetaan, se hyppää loistavasti ylitse, niin että esteen ja hevosen väliin jää paljonkin ilmatilaa. Koulussakin ori pärjää hienosti, mutta siitä hommasta se ei oikein ole koskaan jaksanut pahemmin innostua. Oriin askeleet ovat pitkät ja joustavat, joka tekee laukasta melko keinuvan. Ravi on sekin pitkää, mikä johtaa siihen että kevennettäessä ovat kevennysvälit normaalia pidempiä. Orin ravi on siis melko pehmeää. Sen käynti on verkkaista ja melko nopeaa, joten se ei ole niin pehmeää kuin mitä monen muun hevosen käynti, vaan vähän töksähtelevää. Maastossa ori pärjää hyvin, eikä turhia kompastele. Se on varma ratsu myös tien lähellä, koska ei säiky turhia.

Kisoissa Ressu on erittäin innokas. Se on aavistuksen verran hermostunut, ja hirnahtelee ohikulkeville hevosille lämmittelyradalla. Lämmittelyradalla sillä on suuria hankaluuksia keskittyä suoritukseen, mutta varsinaiselle kisaradalle päästyään se on taas elementissään ja vetää radan taidolla lävitse. Mitä nyt joskus koheloi, mutta sillä ei ole tapana jäädä turhia hätäilemään jos pudottaa puomin, vaan jatkaa rataansa keskittyen edessä oleviin haasteisiin. Radalta ori poistuu aina tanssahdellen, pää pystyssä ja korvat hörössä, selkeästikin ylpeänä omasta suorituksestaan.

Suku

i. Ryöstöretki
m, 159cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Räyhähenki
trn, 158cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Pelkouhri
ei virtuaalimaailmassa
iie. Rautarouva
ei virtuaalimaailmassa
ie. Kavaltajatar
m, 157cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Uskonvoitto
ei virtuaalimaailmassa
iee. Noitavaino
ei virtuaalimaailmassa
e. Sudenmorsian
mrn, 155cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Rivisotilas
mrn, 155cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Rikkoveri
ei virtuaalimaailmassa
eie. Ritariina
ei virtuaalimaailmassa
ee. Pirun Poppana
rnvkk, 157cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Riiminiekka
ei virtuaalimaailmassa
eee. Piruntanssi
ei virtuaalimaailmassa

 

Ressun isä Ryöstöretki aka Repe on mitä komein ja hyväluontoisin suomenhevosori, oikea malliesimerkki siitä millaisena tämä rotu muistetaan. Se edustaa perinteisten suomenhevosten aatelistoa upeilla vanhoilla sukulinjoillaan. Tämä musta ori on 159 cm korkea ja ulkomuodoltaan se on massiivisemman puoleinen. Oriilla on takanaan menestyksekäs ura este- ja kenttäradoilta, erityisesti ori muistetaan vuoden 2005 Suomenhevosten Mestaruuden kultavoittajana. Se taitaa myös koululiikkeiden salat ja omaakin esteratsuksi hyvin näyttävät liikkeet, mutta koulun vääntäminen ei innosta oria samalla tavalla kuin esteiden ylittäminen. Repe on rauhallinen ja maltillinen ori, joka ottaa asiat niin kuin ne tulevat hössöttämättä turhia. Herra tarvitsee kuitenkin kokeneen ratsastajan selkäänsä hidastamaan menoa, joka joskus saa veren hyytymään katsojalla. Jälkeläisiä tämä jalostusori on jättänyt kymmeniä, mutta näistä vain osa on päätynyt esteradoilel mutta sitäkin paremmalla menestyksellä.

Isänisä Räyhähenki on upea ja massiivinen suomenhevosori. Raskaasta kehostaan huolimatta punarautias ori hyppää esteitä upeasti, mikä onkin johtanut moneen voittoon ja sitäkin useampaan sijoitukseen. 158 cm korkuinen ori on kilpaillut kansallisella tasolla jopa 120 cm rataesteillä. Räyhä on nimestään huolimatta luonteeltaan pomottava muita hevosia kohtaan, mutta kovasta ulkokuorestaan huolimatta lempeä kuin nallekarhu omien ihmistensä seurassa. Räyhän kolmetoista jälkeläistä ovat kilpailleet kenttä- ja rataesteradoilla, menestyen oikein mukavasti.

Isänemä Kavaltajatar on kevytrakenteinen ja eläväinen suomenhevosneiti, joka on menestynyt oikein kivasti aluetason estekilpailuissa. Tämä väritykseltään musta 157 cm korkuinen tamma on menestynyt erittäin hyvin näyttelyissä ja kantakirjattiin viisivuotiaana hyvin pistein. Sittemmin lähinnä siitoskäytössä ollut tamma on jättänyt erittäin hyvärakenteisia jälkeläisiä, joita on myös näyttelyissä palkittu. Luonteeltaan Kavaltajatar on hieman arka uusissa tilanteissa, mutta muuten hyvin energinen tamma. Esteillä se on kuitenkin kuin toinen hevonen.

Ressun emä Sudenmorsian oli mustanruunikko 155 cm korkea suomenhevostamma. Risto Lepistön kasvatti myytiin kolmivuotiskeväänään yksityisomistukseen, senioriluokkiin siirtyvälle kansallisen tason ratsastajalle. Pariin vuoteen tammasta ei kuulunut mitään, mutta yhtäkkiä siitä puhuttiin kaikkialla. Tamma ja ratsastajansa nousivat nopeasti karsinnoista läpi ja pian he olivatkin jo Mestaruuskisoissa edustamassa, suuret paineet ja odotukset yllänsä. Kaikki sujui kuitenkin odotetusti ja parivaljakko palkittiin hopeapokaalilla. Tamma kilpaili menestyksekkäästi vielä seuraavankin kauden, jonka jälkeen se astutettiin. Varsa myytiin suurella summalla ja omistaja päätti astuttaa tamman vielä kertaalleen, ennen paluuta kilparadoille. Tällä kertaa kaikki ei mennytkään yhtä hyvin, ja tamma menehtyi komplikaatioihin viikkoa varsomisen jälkeen. Orpovarsa, nimittäin meidän Ressu, myytiin puolen vuoden iässä minulle. Seireeni sai siis vain kaksi jälkeläistä.

Emänisä Rivisotilas oli ratsastuskoulun kilparatsu ja menopeli edistyneemmille oppilaille. Mustanruunikon orin säkäkorkeus oli 155 cm ja se kilpaili parhaimmillaan 110cm esteradoilla ja Vaativa B koululuokissa. Haastavaluonteinen ori ei tullut toimeen kaikkien ratsastajien kanssa, mutta toisten kanssa yhteistyö pelasti ja se menestyi hienosti luokissaan. Herra ruunattiin kuusivuotiaana luonteensa takia, mutta se oli kerennyt jättämään kaksi jälkeläistä. Toinen jälkeläisistä menestyi hyvin esteradoilla mutta toinen jäi tuntemattomaksi.

Emänemä Pirun Poppana oli monentaitava yleispainotteinen tamma, erittäin mielenkiintoisesta suvusta. Tamman suku on harvinaisempi ja sukulinjat uusia, kantaorit taas ovat palkittuja mutta harvassa suvussa esiintyviä. Ruunivoikko 157 cm korkuinen tamma menestyi hyvin näyttelyissä ja se kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle. Poppana menehtyi yhdentoista vuoden iässä ähkyyn, jättäen jälkeensä neljä tammajälkeläistä. Jälkeläisistä kolme olivat voikkoja ja yksi rautias, mutta jokaiselle se jätti nättiä rakennetta.


Jälkeläiset

Jalostusinfo: Ristiretki on jalostuskäytössä tuontisukuisille suomenhevostammoille. Se astuu tammoja kysynnän mukaan ennalta määrittelemättömän määrän. Astutuksista voi kysellä suoraan sähköpostitse tai Keskustan chatissa.

  Huvitutin Hattivatti
sh-o.   14.02.2018
e. Vilijaana

  Seppäjärven Paronitar
sh-t.   05.10.2018
e. Punasamettikakku

  Valkokallion Prinssi-Rohkea
sh-o.   10.04.2018
e. Pimeyden Pelko

  Riimuvaaran Tiikerililja
sh-t.   17.02.2019
i. Vaurin Willitiikeri

  Riimuvaaran Surusydän
sh-t.   05.09.2018
e. Surutango


Kilpailumenestys

Näyttelymenestys
(0x MVA-SERT, 3x irtoSERT, 6x RCH)
26.12.2017 VSN, Atorina, RCH, tuom. Milja H.
02.01.2018 VSN, Vähäpelto, RCH, tuom. dookie
31.03.2018 VSR, Suomenhevosten rotunäyttely, I-palkinto (LKV4), tuom. Lissu T.
08.04.2018 VSN, Hengenvaara, RCH, tuom. Milja H.
10.05.2018 VSN, Hengenvaara, RCH, tuom. Milja H.
18.07.2018 VSN, Ristikallio, RCH, tuom. reibili
29.07.2018 NJ, Hiivurin Suomenhevoset, irtoSERT, päätuom. yersinio
30.09.2018 VSR, Suomenhevosten rotunäyttely, I-palkinto (LKV3), tuom. Lissu T.
07.11.2018 NJ, Riimuvaara, irtoSERT, päätuom. Lissu T.
31.12.2018 VSR, Suomenhevosten rotunäyttely, I-palkinto (LKV2), tuom. Lissu T.
11.02.2019 NJ, Turmeltaja, irtoSERT, päätuom. Lissu T.
14.02.2019 VSN, Riimuvaara, RCH, tuom. dookie

Kilpailustatistiikka
(laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Esteratsastus: 40: 10 - 9 - 8
Kenttäratsastus: 40: 8 - 11 - 8
Kouluratsastus: 41: 6 - 7 - 7

02.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   5/30
05.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   2/30
06.03.2018   ERJ   Runoratsut   100cm   4/30
07.03.2018   ERJ   Runoratsut   100cm   4/30
07.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   5/30
07.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   3/30
09.03.2018   ERJ   Runoratsut   100cm   2/30
09.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   4/30
10.03.2018   ERJ   Runoratsut   100cm   1/30
10.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   4/30
21.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   1/30
22.03.2018   ERJ   Vuorna   90cm   2/30
23.03.2018   ERJ   Vuorna   90cm   2/30
24.03.2018   ERJ   Vuorna   90cm   1/30
25.03.2018   ERJ   Vuorna   90cm   1/30
26.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   2/30
27.03.2018   ERJ   Vuorna   90cm   3/30
28.03.2018   ERJ   Vuorna   100cm   5/30
07.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
07.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
08.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
13.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   3/30
13.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
15.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
18.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
19.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
22.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   3/30
22.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
30.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   5/30
01.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
02.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
03.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
06.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
07.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
09.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
11.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
12.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
16.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
17.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
18.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
01.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   4/30
04.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   3/30
05.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   1/30
05.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
06.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   3/30
10.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   4/30
11.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   1/30
12.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   2/30
13.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   5/30
13.06.2018   KERJ   Jeili   Helppo   3/30
14.06.2018   KERJ   Jeili   Helppo   3/30
16.06.2018   KERJ   Jeili   Helppo   3/30
17.06.2018   KERJ   Harmony   Tuttari   2/30
17.06.2018   KERJ   Lorun Sr:t   Helppo   5/30
18.06.2018   KERJ   Lorun Sr:t   Helppo   5/30
19.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Tuttari   1/30
20.06.2018   KERJ   Harmony   Tuttari   2/30
20.06.2018   KERJ   Lorun Sr:t   Helppo   4/30
20.06.2018   KERJ   Jeili   Helppo   2/30
21.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   2/30
21.06.2018   KERJ   Lorun Sr:t   Helppo   5/30
24.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   2/30
25.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Tuttari   5/30
25.06.2018   KERJ   Lorun Sr:t   Helppo   5/30
25.06.2018   KERJ   Jeili   Helppo   1/30
26.06.2018   KERJ   Chowanok   Helppo   1/30
07.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
10.07.2018   KERJ   Ristikallio   Helppo   3/47
19.07.2018   KERJ   Ristikallio   Helppo   2/47
20.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
29.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
02.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
13.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
15.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
17.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
21.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
23.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
25.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
27.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
29.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
04.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
05.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
08.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
11.06.2018   KRJ   Routapirtin Tila   Helppo A   3/30
11.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
12.06.2018   KRJ   Branwen Farm   Helppo A   4/30
13.06.2018   KRJ   Branwen Farm   Helppo A   1/30
14.06.2018   KRJ   Mitar Warmbloods   Helppo A   2/30
14.06.2018   KRJ   Branwen Farm   Helppo A   5/30
16.06.2018   KRJ   Mitar Warmbloods   Helppo A   5/30
16.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   5/30
19.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
20.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   4/30
22.06.2018   KRJ   Villahaka   Helppo B   3/40
22.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   2/30
23.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
27.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   6/50
28.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   1/50
01.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
01.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   4/30
02.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
06.07.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   1/50
08.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   4/40
12.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   /30
13.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
14.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
14.07.2018   KRJ   Brusque Ponies   Helppo B   4/50
16.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   5/30
16.07.2018   KRJ   Hiivurin Sh:t   Helppo A   6/37
17.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
17.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
18.07.2018   KRJ   Brusque Ponies   Helppo B   3/50
19.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
19.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
22.07.2018   KRJ   Brusque Ponies   Helppo B   7/50
23.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
24.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
26.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
27.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
27.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
29.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30

Päiväkirja