Riimuvaara
Etusivu Hevoset Kasvatus
Virtuaalitalli // Virtuaalihevonen

© Riimuvaara 2018
Webdesign © sonya 2018
Tausta © Emilie Barbier (CC BY-NC 2.0)

✝ Muistoissamme 17.07.2019


Prinsessa Ruusunen "Ruusa"

KTK-III, ERJ-I, KERJ-II, KRJ-I, SLA-II, FC, 2 Star Prospect

Perustiedot
Jälkeläiset

157cm rautias suomenhevostamma
Syntynyt 01.02.2016  
Omistaa Jenny Routamaa (VRL-12948), Riimuvaara
Maahantuoja Jenny Routamaa (VRL-12948)
Kenttäpainotteinen, koulutustaso Helppo: HeA, 100cm, 90cm
VH16-018-1011
15.05.2016 sh-t. Huvitutin Ruu VH16-018-1159
20.06.2016 sh-t. Huvitutin Punurmio VH16-018-1479
11.07.2016 sh-t. Huvitutin Kultaruusu VH16-018-1910
12.04.2017 sh-o. Huvitutin Tsoukki VH17-018-0786
02.10.2018 sh-o. Riimuvaaran Haades VH19-018-0692

© Scirlin

Laatuarvostelut ja kantakirjaus
Näyttelyarvonimet ja muut maininnat

KTK-III / 18 + 17 + 17 + 16 = 68p
Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.02.2017
ERJ-I / 6,5 + 40 + 20 + 22 + 15 = 103,5p
Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 30.04.2019
SLA-II / 10 + 20 + 17 + 20 + 14 = 81p
Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.05.2019
KERJ-II / 6 + 40 + 14 + 24 + 15 = 99p
Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 25.05.2019
KRJ-I / 5,5 + 40 + 19 + 22 + 15 = 101,5p
Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.07.2019

Luonne

Yleisesti Ruusa on kaikin puolin kiltti ja kärsivällinen tamma. Toisinaan tuntuu olevan niin ajatuksissaan, että jää haaveilemaan paikalleen. Tarhatessa vaeltaa usein taluttajan takana ja tallustaa omaan hitaaseen tahtiin kohti tarhaa. Ei hätkähdä, vaikka joku toinen hevonen säikähtäisi jotain vieressä. Ruusa vain jatkaa matkaa omissa ajatuksissaan. Ruusa ulkoilee mielellään melkein säässä kuin säässä tamma laumassa. Tulee hyvin toimeen toisten hevosten kanssa, eikä kyllä ole se nahisteluiden aloittaja, mutta puolustaa kyllä itseään, jos joku on nahistelupäällä. Hoitaessa Ruusa on unelma tapaus. Möllöttää vain paikallaan joko karsinassaan ja pesukarsinassa nauttien harjauksesta ja rapsuttelusta. Tätä tammaa voi harjata vaikka vähän ylimääräistä ihan vaan seuran vuoksi vaikkei varsinaisesti olisikaan enään likainen. Ruusa antaa suitsia ja satuloida itsensä ilman minkäänlaisia ongelmaa. Vesiletkusta tämä tamma ei ihan kauhean paljon tykkää, joten pesuoperaatioon kannattaa varata riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä. Päivästä riippuen pesuun saattaa mennä lyhyt tovi tai pidempi hetkinen.

Ratsastaessa Ruusa on sitten aivan eri maata. Tämä tamma on vaativa ja vauhdikas. Testaa jokaisen uuden ratsastajan vääntämällä vastaan, mutta kun tämän tamman kanssa on päässyt sujuiksi alkaa hommat sujua. Tamma tarvitsee kokeneen ja rohkean ratsastajan, mutta antaa kyllä sitten paljon takasin puurtamisesta. Kuuntelee apuaja ja menee niinkuin pitää, silloin kun ratsastaja osoittaa olevansa varma tekemisestään ja pitää kiinni siitä, että Ruusan on tehtävä niinkuin on pyydetty. Koulu sujuu Ruusan kanssa ihan mallikkaasti ja liikettäkin löytyy ihan mukavasti sekä on luontaisesti melko taipuisa. Ratsastajan on kuitenkin oltava koko ajan skarppina, tämä tamma ei anna pientäkään herpaantumista anteeksi vaan tekee oman päänsä mukaan. Esteillä Ruusa todella syttyy eloon. Vauhtia piisaisi vaikka muille jakaa, eli monen monet pidätteet on tarpeen. Hyppää kuitenkin yleensä puhtaasti ja hyvällä tekniikalla. Kun vauhti saadaan kontrolliin on ratsastajallakin mukavaa selässä. Maastoesteillä Ruusa on reipas ja tarkkaavainen. Temmon kanssa oltava tarkkana, että tamma jakaa radan loppuunasti, eikä kaahota alkuradasta kaikkia voimiaan. Maastoretkillä tämä tamma viihtyy hyvin yksin, kuin porukassakin. Ei kannata kuitenkaan olla ensimmäisenä hevosena, eikä viimeisenä. Erittäin tärkeää on myös, ettei Ruusa anna ohitella toisia hevosia maastossa. Tamma on todella kilpailuhenkinen ja saattaa yrittää ryöstää laukka kilpaan kavereiden kanssa.

Kisoissa Ruusa käyttäytyy ihan hyvin. Maastakäsin on samanlainen kuin kotona, eli laiska pikku pulla, mutta selästäkäsin jälleen oma itsensä vaativa ja vauhdikas mimmi. Verryttelyyn kannattaa varata ihan kunnolla aikaa, jotta Ruusan saa hyvin kuulolle, ennen kilpailusuoritusta. Saatta hieman häiriintyä, jos vieraat hevoset tulevat liian lähelle, eli kannattaa pysyä sopivalla etäisyydellä ja varuiksi pistää punainen nauha häntään. Kouluradalla Ruusa antaa kyllä itsestään kaiken, kunhan ratsastaja osaa sitä vaatia. Selässä muutenkin saa olla tarkkana, että on itse kokoajan tekemisessä mukana. Tämä tamma ei ole mikään kouluratojen automaatti vaan hyvän jäljen saamiseksi on tehtävä myös työtä. Esteradalla Ruusa syttyy elementtiinsä ja olisi hyvinkin vauhdikas. Ratsastajan pidettävä huoli, että vauhti pysyy hallinnassa. Kun vauhti on kohdillaan saadaan puhdas ja reipas rata aikaiseksi. Tällä tammalla ollaan uusintaratsastuksessa ihan kärkikahinoissa, kun ratsastaja antaa hevosen lailla itsestään kaiken irti. Maastoesteilla Ruusalla edelleen riittäisi vauhtia, mutta tamma täytyy saada sen verran rauhoittumaan, ettei eteneminen mene kaahottamiseksi. Tasaisessa temmossa tamma on kuitenkin varma suorittaja ja ei kyllä kieltele ja menee veteenkin "riemusta kiljuen". Lastatessa ei juuri ongelmaa. Menee koppiin kuitenkin paremmin jos kaveri on siellä jo odottelemassa. Muuten saa hiukan houkutella korppupalalla. Matkustaa hyvin seurassa kuin seurassa, eikä haittaa vaikka vieressä seisoskelisi ori-poika.

Kengittäjän kanssa Ruusa osaa suhteellisen nätisti. Osaa olla paikallaa, mutta saattaa ikävästi roikotella jalkojaan koko painollaan kengittäjän päällä. Komentamalla kuitenkin lopettaa pelleilyn. Jaksaa myös hyvin odotella paikallaan vaikka kenkien takomisessa tms. vierähtäisikin tovi. Eläinlääkärin tamma suhtautuu ihan hyvin, tutkia saa ja pistääkin. Raspausta varten kuitenkin annettava pieni rauhoitus, muuten pistää hanttii kaikella voimallaan. Lääkkeet Ruusa syö hyvin ruuan seassa ja matolääkkeen voi puristaa suoraan tuubista suuhun ja siellä pysyy. Ruusa on siis helppo käsitellä maasta, mutta selästäkäsin omaa omat erikoisuutensa.

Sukutiedot

i. Metsänruhtinas
trt, 163cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Herra Hiss
m, 163cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Osterin Tittelityy
ei virtuaalimaailmassa
iie. Herttakuningatar
ei virtuaalimaailmassa
ie. Balladilaulaja
rt, 156cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Rumpalipoika
ei virtuaalimaailmassa
iee. Ilomieli
ei virtuaalimaailmassa
e. Tuhkimo
rtkm, 151cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Pikku Hukka
vrt, 155cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Veli Nalle
ei virtuaalimaailmassa
eie. Matami Mimmi
ei virtuaalimaailmassa
ee. Karibian Vitani
rtkm, 150cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Karibian Kovu
ei virtuaalimaailmassa
eee. Neiti Anastasia
ei virtuaalimaailmassa

 

Ruusan isä, Metsänruhtinas kilpaili kenttäratsuna CIC1 tasolla monia kausia sijoittuen useasti hyvin ja voittaen monia arvostettuja kilpailuja. Ori kantakirjattiin kisauransa aikana I palkinnolla, mutta siirtyi jalostuskäyttöön vasta lopetettuaan kilpauransa 13 vuotiaana. Ori jätti jälkeensä parisenkymmentä jälkeläistä, ennen kuin jouduttiin lopettamaan suolikierteen vuoksi 17 vuoden iässä. Moni orin jälkeläisistä kilpailee kenttäradoilla. Luonteeltaan Metsänruhtinas oli lempeä iso nallekarhu, jota saattoi hyvin harjata myös perheen pienemmät.

Ruusan isänisä, Herra Hiss kilpaili nuorena CIC1 tasolla vaihtelevalla menestyksellä. Välillä oli hyviä kilpailukausia ja välillä huonoja. Orin ratsuttaja vaihtui useasti ja tämä vaikutti kilpauraan. Orilla oli melko haastava luonne, eikä sen selkään uskaltanut laittaa ketä tahansa, eikä kaikki ratsuttaja edokkaat halunneet jatkaa orin kanssa kovin pitkään. Ori kantakirjattiin vanhemmalla iällä III palkinnolla ja vaikutti jalostuksessa vain kolmen jälkeläisen verran, kun oria ei uskallettu käyttää oman ja isänsä haastavien luonteiden takia. Ori kuoli vanhuuden vaivoihin 24 vuotiaana.

Ruusan isänisänisä, Osterin Tittelityy ei juurikaan kilpaillut vaikka kapasiteettia olisi ollut. Ori oli luonteeltaan sen verran haastava, ettei ratsastajaa orille tuntunut vain kerta kaikkiaan löytyvän. Ori kantakirjattiin III palkinnolla, mutta jälkeläisiä ori jätti vain kaksi. Lopulta ori jouduttiin lopettamaan 17 vuotiaana tapaturmaisen loukkaantumisen seurauksena. Ruusan isänisänemä, Herttakuningatar oli rauhallinen estepainotteinen tamma jolla kilpailtiin useampi hyvä kausi 110cm tasolla. Tamman jalat eivät kuitenkaan pidemmän päälle kestäneet ja kilpaura lopetettiin tamman ollessa 14 vuotias. Tamma kantakirjattiin II palkinnolla ja jälkikasvua syntyi neljän varsan verran. Tamma jouduttiin lopettamaan 19 vuoden iässä pahojen jalkavaivojen seurauksena.

Ruusan isänemä, Balladilaulaja kilpaili kenttäradoilla CIC1 tasolla sijoittuen monissa kilpailuissa, mutta ei koskaan voittanut yhtäkään. Tamma kantakirjattiin kilpauran jälkeen II palkinnolla ja tamma jätti jälkeensä neljä menestyvää ori jälkeläistä kenttäradoille. Tamma jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen vuoksi 24 vuoden iässä.

Ruusan isänemänisä, Rumpalipoika oli kenttöratojen kiistaton kuningas helpolla tasolla voittaen, joka toisen osallistumansa kilpailun mm. kenttämestaruuden. Ori kantakirjattiin I palkinnolla jo kilpauransa aikana ja kilpauransa loppupuolella ori oli osin jalostuskäytössä. Kilpauran päättyessä 16 vuoden iässä ori siirtyi kokonaan jalostus käyttöön ja jättikin jälkeensä kolmisenkymmentä varsaa. Monet näistä jälkeläisistä löysivät tiensä kenttäradoille. Ori kuoli sydänpysähdykseen 25 vuotiaana kotitallillaan. Ruusan isänemänemä, Ilomieli kilpaili esteradoilla 110cm tasolla menestyen pari kautta hyvin, mutta ratsuttajan vaihtuessa menestystä ei enään tullut niin hyvin kuin ennen. Tamma kantakirjattiin II palkinnolla ja jätti jälkeen kolme jälkeläistä, jotka kaikki suuntasivat kenttäradoille.

Ruusan emä, Tuhkimo kilpaili kenttäradoilla helpolla tasolla useamman hyvän kauden kunnes kilpaura päättyi liukastumisen seurauksena tulleeseen jännevammaan. Tamma oli ehditty jo ennen tätä kantakirjaamaan II palkinnolla ja siirtyikin loukkaantumisensa jälkeen jalostuskäyttöön. Tamma jätti jälkeensä kuusi jälkeläistä, jotka kaikki päätyivät kenttäradoille, ennen eläkehepan päiviään. Tamma kuoli kiitettävässä 27 vuoden iässä ratsuttajansa luona.

Ruusan emänisä, Pikku Hukka päätyi nuorempana ratsutettavaksi useammankin suomenmestaruuden voittaneelle kenttäratsastajalle, joka sai orista parhaat puolet irti. Ori kilpailikin lopulta CIC1 tasolla menestyen yhden kauden verran. Orin ratsuttaja kuitenkin kuoli tapaturmaisesti pudottuaan toisen hevosen selästä ja ori myytiin jalostuskäyttöön suomenhevoskasvattajalle. Ori kantakirjattin I palkinnolla ja jätti jälkeensä kolmisenkymmentä jälkeläistä, joista useampi päätyi isänsä tapaan kenttäradoille.

Ruusan emänisänisä, Veli Nalle toimi kenttäratsuna helpolla tasolla pari kautta, ennen kuin jäi kilpailueläkkeelle ratsuttajansa loukkaantumisen johdosta. Ori kantakirjattiin II palkinnolla ja jätti jälkeensä kymmenkunta jälkeläistä, joista useampi suuntasi kenttäradoille. Ori kuoli vain 16 vuotiaana ähkyyn. Ruusan emänisänemä, Matami Mimmi toimi aluksi esteratsuna 100cm tasolla, mutta päätyi lopulta suomenhevoskasvattajalle III palkinnon kantakirjaamisen jälkeen. Tamma jätti jälkeensä viisi ori jälkeläistä joista useampi jäi esteradoille, mutta yksi päätyi kenttäratsastuksen pariin. Tamma kuoli vaikeaan varsimiseen 15 vuoden iässä. Tämä viimeinen varsa ei valittavasti sekään selvinnyt hengissä, vaan tammavarsa kuoli parituntia syntymänsä jälkeen.

Ruusan emänemä, Karibian Vitani kilpaili ensin esteradoilla 110cm tasolla, ennenkuin siirtyi kilpailemaan kenttäratsastuksen parissa, jossa kipusi ratsuttajansa kanssa helpolle tasolle. Tamma kantakirjattiin kilpaura aikana II palkinnolla. Tamma loukkaantui tapaturmaisesti 12 vuoden iässä toisen ratsuttajalla lainassa olon aikana ja tamma siirtyi tämän jälkeen siitoskäyttöön. Tamma jätti jälkeensä neljä jälkeläistä, joista kaikki päätyivät kilpailemaan kenttäradoille.

Ruusan emänemänisä, Karibian Kovu kilpaili esteratsastuksessa 110cm tasolla menestyksekkäästi, ennen kuin siirtyi II palkinnon kantakirjauksen jälkeen jalostuskäyttöön. Ori jättä jälkeensä kymmenkunta jälkeläistä joista monet päätyivät esteradoille, mutta pari lopulta kenttäpuolelle. Ruusan emänemänemä, Neiti Anastasia toimi nuorena esteratsuna 100cm tasolla, mutta jännevaivat lopettivat tamman kilpauran melko lyhyeen. Tamma astutettiin pari kertaa ja jättikin kaksi ihan mukavaa tamma jälkeläistä. Tamma lopetettiin jalkavaivojen vuoksi jo 15 vuoden iässä.

Kilpailumenestys

Kilpailustatistiikka
(laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Esteratsastus: 40: 3 - 4 - 12
Kenttäratsastus: 41: 13 - 3 - 7
Kouluratsastus: 42: 11 - 7 - 6
Valjakkoajo: 51: 9 - 10 - 9

Näytä / piilota sijoitukset
02.05.2016   ERJ   Vanima   100cm   4/30
03.05.2016   ERJ   Vanima   100cm   4/30
05.05.2016   ERJ   Vanima   100cm   2/30
30.05.2016   ERJ   Metsovaara   100cm   6/40
12.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   5/40
15.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   3/40
17.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   4/40
18.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   6/40
23.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   6/40
27.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   6/40
30.07.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   3/40
02.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   3/40
03.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   2/40
04.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   4/40
05.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   5/40
06.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   4/40
12.08.2016   ERJ   Kuuralehto   90cm   3/40
15.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   2/50
16.08.2016   ERJ   Kuuralehto   90cm   3/40
17.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   5/40
17.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   4/50
19.08.2016   ERJ   Heljävirta   90cm   4/40
19.08.2016   ERJ   Kuuralehto   90cm   2/40
19.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   6/50
21.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   5/50
24.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   5/50
25.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   5/50
26.08.2016   ERJ   Ros Cirein   100cm   3/40
27.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   1/50
28.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   3/50
29.08.2016   ERJ   Huvitutti   100cm   4/50
02.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
08.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
12.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
14.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
16.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
18.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
21.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
22.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
24.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
13.07.2016   KERJ   Huvitutti   Helppo   5/30
15.07.2016   KERJ   Huvitutti   Helppo   5/30
16.07.2016   KERJ   Huvitutti   Helppo   2/30
26.07.2016   KERJ   Huvitutti   Helppo   3/30
28.07.2016   KERJ   Huvitutti   Helppo   1/30
30.07.2016   KERJ   Huvitutti   Helppo   2/30
02.08.2016   KERJ   Ros Cirein   Helppo   6/40
10.08.2016   KERJ   Mörkövaara   Helppo   1/40
14.08.2016   KERJ   Ros Cirein   Helppo   2/40
19.08.2016   KERJ   Ros Cirein   Helppo   2/40
03.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
10.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
13.07.2018   KERJ   Ristikallio   Helppo   6/47
16.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
19.07.2018   KERJ   Ristikallio   Helppo   3/47
23.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
26.07.2018   KERJ   Navaja   Helppo   2/30
01.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
02.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
07.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
10.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
14.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
15.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
17.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
18.11.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
12.03.2019   KERJ   Safiiritiikeri   Helppo   4/30
05.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
16.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
25.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
27.04.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
30.04.2019   KERJ   Ketjukolari   Helppo   4/26
05.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
06.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
08.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
10.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
11.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
19.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
22.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
24.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
25.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
28.05.2019   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
04.05.2016   KRJ   KK Ginger   Helppo A   5/30
08.05.2016   KRJ   KK Ginger   Helppo A   3/30
12.05.2016   KRJ   KK Ginger   Helppo A   2/30
17.05.2016   KRJ   Metsovaara   Helppo A   1/40
20.05.2016   KRJ   Metsovaara   Helppo A   6/40
11.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   6/40
13.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   1/40
14.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   1/40
15.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   1/40
16.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   2/40
18.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   4/40
19.07.2016   KRJ   Sagavik   Helppo A   1/30
21.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   4/40
21.07.2016   KRJ   Silverlycka   Helppo A   6/40
23.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   6/40
23.07.2016   KRJ   Hortensia   Helppo A   5/40
24.07.2016   KRJ   Hortensia   Helppo A   1/40
26.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   5/40
26.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   6/40
30.07.2016   KRJ   Huvitutti   Helppo A   3/40
30.07.2016   KRJ   Hortensia   Helppo A   4/40
20.08.2016   KRJ   Heljävirta   Helppo A   5/40
15.07.2018   KRJ   Brusque Ponies   Helppo B   1/50
16.07.2018   KRJ   Brusque Ponies   Helppo B   3/50
16.07.2018   KRJ   Hiivurin Sh:t   Helppo A   2/37
25.07.2018   KRJ   Brusque Ponies   Helppo B   6/50
04.11.2018   KRJ   Adina   Helppo A   9/100
05.03.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
08.03.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
18.03.2019   KRJ   Louhikartano   Helppo A   1/40
31.03.2019   KRJ   KK Bailador   Helppo A   1/40
01.04.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
03.04.2019   KRJ   KK Bailador   Helppo A   2/40
04.04.2019   KRJ   KK Bailador   Helppo A   6/40
09.04.2019   KRJ   KK Bailador   Helppo A   4/40
10.04.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
08.05.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
20.05.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
21.05.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
24.05.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
25.05.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
30.05.2019   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
01.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   2/30
03.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   5/30
04.05.2016   VVJ   Kultahuisku   Noviisi   1/26
05.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   4/30
05.05.2016   VVJ   Muskettisoturit   Noviisi   4/30
06.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   5/30
07.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   4/30
07.05.2016   VVJ   Muskettisoturit   Noviisi   5/30
08.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   4/30
08.05.2016   VVJ   Muskettisoturit   Noviisi   5/30
10.05.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   2/30
10.05.2016   VVJ   Puzzle Rebellion   Noviisi   4/30
12.05.2016   VVJ   Vanima   Noviisi   5/26
15.05.2016   VVJ   Puzzle Rebellion   Noviisi   2/30
22.05.2016   VVJ   Puzzle Rebellion   Noviisi   3/30
26.05.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   2/40
28.05.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   2/40
13.07.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   5/30
14.07.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   2/49
19.07.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   4/30
22.07.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   1/30
23.07.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   3/30
24.07.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   3/30
26.07.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   2/30
27.07.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   5/30
28.07.2016   VVJ   Huvitutti   Noviisi   3/30
30.07.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   3/30
03.08.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   1/41
07.08.2016   VVJ   Metsovaara   Noviisi   6/41
11.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   3/16
11.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   2/16
11.07.2018   VVJ   Liljelunds Rustholl   Noviisi   6/45
11.07.2018   VVJ   Liljelunds Rustholl   Noviisi   2/45
12.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   1/16
14.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   3/16
14.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   1/16
15.07.2018   VVJ   Brusque Ponies   Noviisi   7/50
15.07.2018   VVJ   Liljelunds Rustholl   Noviisi   1/45
16.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   3/16
17.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   4/16
17.07.2018   VVJ   Brusque Ponies   Noviisi   1/50
20.07.2018   VVJ   Wyat Shetlands   Noviisi   6/40
20.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   2/16
22.07.2018   VVJ   Wyat Shetlands   Noviisi   6/40
22.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   4/16
23.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   1/16
23.07.2018   VVJ   Brusque Ponies   Noviisi   7/50
23.07.2018   VVJ   Brusque Ponies   Noviisi   7/50
25.07.2018   VVJ   Wyat Shetlands   Noviisi   3/40
29.07.2018   VVJ   Wyat Shetlands   Noviisi   6/40
29.07.2018   VVJ   Yorca WBs   Noviisi   1/16
Näyttelyt
15.01.2017 VSR, Rotunäyttely, I-palkinto (LKV2), tuom. alaera
30.09.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
31.12.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
25.08.2016 VSN, Hortensia, RCH, tuom. dookie
07.11.2018 VSN, Riimuvaara, RCH, tuom. dookie

Päiväkirja

Näytä / piilota päiväkirja

Maastoestevalmennus - valmentajana Christoffer Lindberg (kirjoittanut omistaja)

Tänään oli vuorossa Jennyn ja Ruusan maastoestevalmennus. Olin saapunut Riimuvaaraan jo aamusta, ja päässyt tutkimaan maastoestetarjontaa. ILtapäivällä suunnistin kentälle päin, jossa ratsukko olikin jo verryttelemässä. Jenny oli tehnyt jo taivutuksia ravissa ja hiukan laukassakin. Ratsastajan mielestä oltiin valmiita tositoimiin, joten suunnattiin suoraan maastoesteille. Olin ajatellut tälle valmennus kerralle hieman perus rataharjoittelua. Annoin ratsukon verrytellä vielä hetken, kun kävin kertaalleen vielä radan läpi. Kun rata oli karttana mielessä, pääsimme aloittamaan. Ohjeistin ratsukkoa ihan ensimmäiseksi ottamaan pelkästään risuesteen, jotta pääsin näkemään miten he hyppäävät. Jenny kannusti Ruusan vauhtiin ja lähestyi estettä. Heti ensimmäisen hypyn jälkeen bongasin pienen virheen. Jenny pidätti liikaa, jonka vuoksi Ruusa otti ennen estettä yhden ylimääräisen askeleen. Neuvoin ratsastajaa pidättämään esikerralla hiukan vähemmän ja yrittämään jättää se pikkuinen askel pois.

Näin jatkoimme koko tunnin maastoesteiden hyppelyä. Yleisesti ratsukolla meni todella hyvin. Ruusa on hyvä hyppääjä, ja Jenny loistava ratsastaja. Ruusan kanssa voisi jatkossa tehdä useammin laukanvaihto harjoituksia, jotta se vaihtaisi laukan jo esteellä. Toivotaan, että ratsukolle jäi valmennuksesta hyvä mieli.


Estevalmennus - valmentajana Charlotte Sjöblom (kirjoittanut omistaja)

Saavuin maneesiin tapani mukaan hieman myöhässä. Huikkasit tervehdyksesi, mutta se ilmeisesti riitti ratsullesi - Ruusa pyrähti raviin, vieläpä kaahottavaan sellaiseen. Sait tamman hyvin takaisin ruotuun, eikä hevosen hallitseminen tuntunut teettävän ongelmia. Koulukiemuroiden parissa Ruusa yritti vielä luistaa töistä, mutta napakalla pohkeella ja istunnalla hevonen kuunteli korvat heiluen. Silti ensimmäinen hyppy näytti suorastaan kammottavalta, tamma kun kaahasi esteelle kuola räiskyen. Kontrollia, ylävartalo pystyyn ja pidätteitä, pidä kantapäät alhaalla ja istu syvemmälle satulaan! Koska meno ohjeistani huolimatta näytti hieman kaahotukselta, käskin sinun laukata ympyrällä ympärilläni. Rentouta olkapääsi ja yläpohje, älä jää puristamaan vaan ole napakka. Muista myös pitää leuka ylhäällä ja katse tulevassa, älä jää hissuttelemaan vaan ratsasta! Ruusa näyttikin nyt paljon tyytyväisemmältä, varsinkin kun käskin sinun välillä suurentaa ja välillä pienentää ympyrää. Väistöjen jälkeen lähditkin esteille uudella tarmolla, ylittäen pystyttämäni pienen ja melko helpon radan ongelmitta. Laitoin sinut hyppäämään muutamaa vaikeampaa yksittäisenä, jotka ylittyivät kuitenkin helposti. Vesihauta pohjana kummastutti tammaa, mutta yli mentiin silti - hieman liian korkealta tosin. Kävelitte välissä hetken, jonka aikana pystytin uusia esteitä kentälle, lisäksi vaikeutin rataa nostamalla esteet 120:neen centtimetriin asti. Otin myös mukaan tiukempia käännöksiä, unohtamatta tietenkään vaikeampia suhteutettuja välejä. Kaarevat linjat jostain syystä aiheuttivat ongelmia, Ruusa kuin kielsi kerta toisensa jälkeen. Ongelmaksi paljastui kuitenkin sinun istuntasi, joka ennakoi liikaa - tamma ei tykännyt painon muutoksista. Istu syvemmälle satulaan, pidä yläkroppa jäntevänä ja jalat lähempänä, niin paremmin menee! Ja niinhän se menikin paremmin, sain suorastaan ihailla suoritustanne viimeisen radan aikana. Loppuraveissa Ruusa yritti tapansa mukaan jymäyttää, mutta toimi ihan hyvin kun olit tarpeeksi päättäväinen.


Kouluvalmennus - valmentajana Fiina Hämäläinen (kirjoittanut omistaja)

Kaunis rautias tamma laukkaili maneesissa saapuessani paikalle. Pyysin ratsukkoa jäämään isolle keski-ympyrälle harjoitusravissa ja aloitimme tekemällä käyntiin siirtymisiä, joissa painoitin eteenpäin pyrkimyksen säilymistä sekä rentoutta. Tamman tuli pysyä pyydetyssä muodossa läpi siirtymien ja pysyä kokoajan ratsastajan pohkeen edessä. Ruusa heittäityi todella helposti raskaaksi kädelle, jos ratsastajan paino siirtymisissä oli aavistuksen liian edessä. Neuvoin ratsastajaa istumaan satulassa taaemmas ja laskemaan kättään aavistuksen alemmas, jotta tamma saisi paremman tuen ratsastajan ulko-ohjasta. Seuraavana tehtävänä otimme laukkassa 12 metrin voltteja sekä keskilaukkaa kokorataleikkailla. Ruusa tuntui innostuvan paljon laukkatehtävistä, mutta ratsastaja osasi hienosti jarrutella tammaa keskivartalollaan. Volteilla Ruusa työnsi herkästi etupäätä sisään, jota korsimme vahvistamalla ulko-ohjan tukea ja sisäjalan paikkaa. Keskilaukoissa Ruusa loisti ja näytti taitojansa, eikä niissä oikeastaan ollut mitään korjattavaa. Loppuverryttelyksi etten-alas ravissa ja pitkät loppukäynnit maastossa. Ihan herkkä, mutta vaativa tamma!