Riimuvaara
Etusivu Hevoset Kasvatus
Virtuaalitalli // Virtuaalihevonen

© Riimuvaara 2018
Webdesign © sonya 2018
Tausta © Emilie Barbier (CC BY-NC 2.0)
Mörrimöykky "Mörri"

Ch, KTK-II, FC, 3 Star Prospect

Perustiedot
Jälkeläiset

156cm rautias suomenhevosori
Syntynyt 01.04.2018     (10-vuotias)
Omistaa Jenny Routamaa (VRL-12948), Riimuvaara
Maahantuoja Jenny Routamaa (VRL-12948)
Kenttäpainotteinen, koulutustaso Helppo: HeA, 100cm, 90cm
VH18-018-1050
19.06.2018 sh-t. Riimuvaaran Kiukkupussi VH18-018-1360
02.10.2018 sh-o. Riimuvaaran Haades VH19-018-0692
14.02.2019 sh-o. Riimuvaaran Surumieli VH19-018-0875
02.08.2019 sh-t. Riimuvaaran Vauhtitiikeri VH19-018-xxxx

3v n. kuukauden päästä syntymästä, 8v asti n. 1kk=1a, jonka jälkeen n. 4kk=1a

3 vuotta - 01.05.2018
4 vuotta - 01.06.2018
5 vuotta - 01.07.2018
6 vuotta - 01.08.2018
7 vuotta - 01.09.2018
8 vuotta - 01.10.2018
9 vuotta - 01.02.2019
10 vuotta - 01.06.2019
11 vuotta - 01.10.2019
12 vuotta - 01.02.2020
13 vuotta - 01.06.2020
14 vuotta - 01.10.2020
15 vuotta - 01.02.2021
16 vuotta - 01.06.2021
17 vuotta - 01.10.2021
18 vuotta - 01.02.2022
19 vuotta - 01.06.2022
20 vuotta - 01.10.2022
21 vuotta - 01.02.2023
22 vuotta - 01.06.2023

© VRL-04373

Laatuarvostelut ja kantakirjaus
Näyttelyarvonimet ja muut maininnat

KTK-II / 18 + 18 + 17 + 17 = 70p
Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.07.2018
Champion- arvonimi myönnetty 10.04.2019


Luonne

Yleisesti Mörrimöykky aka Mörri on hyvin itsevarma ja ehkä jopa hieman kovapäinen ori. Todellisuudessa Mörri on kuitenkin herkkä ja ihastuttava hevonen, jolta löytyy varmasti omalaatuisuutta vaikka muille jakaa. Ratsastaessa Mörri etenee kentillä näyttävästi, mutta haasteita tämän orin kanssa kyllä tulee eteen, sen voin luvata. Ori soveltuu parhaiten päättäväisille ja osaaville ratsastajille, jotka osaavat vetää oikeista naruista oikeaan aikaan saadakseen orin toimimaan kuten täytyy.

Hoitaessa oriherra seisoo yleensä nätisti paikoillaan harjatessa ja antaa hoitajan tehdä tehtävänsä ongelmitta. Mörri nostaa kaviot nätisti, mutta välillä hoitajan tarvitsee muistutella hieman oria, että tämä tajuaa nostaa kavionsa ylös puhdistettavaksi. Suitsia laittaessa ori saattaa nostaa päätään kohti kattoa, eikä välttämättä laske päätään alas mielellään testaten näin hoitajaansa, mutta suomalaisella sisulla orille saa laitettua suitset päähän. Satulan ja satulavyön Mörri antaa laittaa ja kiristää rauhassa.

Taluttaessa ori on melko rauhaton. Taluttajan tulee olla valppaana, sillä Mörri osaa olla varsinainen jääräpää narun päässä - erityisesti tammojen ollessa näkökentässä. Tammojen hajut ja hirnahdukset saavat Mörrin sekoamaan sukissaan ja taluttajan hikoilemaan tosissaan. Tarhaan viedessä ori voi joskus hypähtää ennen tarhan porttia kunnon vauhteihin, jotta pääsisi näin nopeammin tarhaan. Tarhasta hakeminen voi kuitenkin koitua pitkäksi reissuksi - Mörri ei nimittäin millään tahtoisi antaa itseään kiinni, vaan kirmailee ympäri tarhaa ihmistä karkuun. Nopeiten varmasti Mörrin saisi kiinni kun tarjoaisi herkkuja, mutta tämä ei kuitenkaan ole kovin suotava tapa.

Mörri on vaativa ratsu, mutta silti todella näyttävä, kunhan ratsastaja osaa ratsastaa oria kuten pitääkin. Se on todella energinen ja melkoinen ori touhottamaan kaikkea omaansa, mikä ei aina ole ihan positiivista. Jo selkään noustaessa ori olisi kovasti menossa ja liikkumassa kuten itse haluaa, eikä todellakaan jaksaisi odotella paikallaan ratsastajan jalustimien säätelyä tai muuta turhaa odottelua. Jo alkukäyntien aikana Mörriä täytyy ratsastaa tasaisesti eteenpäin, jotta se ei ala soopailemaan omia reittejään. Ravissa Mörri on sen sijaan erittäin vauhdikas ja menevä, ja sitä tulisi pidättää jo heti alussa melko reippaasti, ettei se loppuajasta karkaa täysin hyppysistä. Ori kuuntelee todella hyvin ratsastajan pidätteitä, mutta tovin päästä voi ori taas pamauttaa kiitoravit päälle, mikäli ratsastaja ei ole valppaana pidätteiden kanssa. Menohaluja tästä herrasta ei siis todellakaan puutu!

Kouluratsastuksessa Mörri on todella taitava ja osaava. Jokaista kiemuraa tehdessä ori kuitenkin tarvitsee selkeät avut ja määrätietoisen ratsastajan, jotta annetut tehtävät myös toteutuvat. Tämä ori ei ole todellakaan mikään automaatti, vaan eläväinen pakkaus. Pidätteet, oikeat avut ja ratsastajan rauhallisuus on kaiken A ja O, jotta myös Mörri osaa rentoutua tiukan paikan tullen. Vaativa B-tasolle asti koulutettu ori kuitenkin tosissaan osaa ja on todella yhteistyökykyinen, ehdottomasti reipas ja rehellinen suomenjuntti, vaikka vaatikin työtä ratsastajaltaan.

Esteratsastuksessa Mörri osaa olla varsin vaativa. Se on ensinnäkin aivan ylipirteä ja vauhdikas kaahottaja, eikä todellakaan jaksaisi keskittyä hommiinsa ihan kuten pitäisi. Orin kanssa tulisi ottaa jo ennen estetreeniä kunnon alkulämmittelyt, mieluiten puomien ja pienten harjoitusesteiden kanssa, jotta saa ylimääräiset energiat purettua orista johonkin muuhun, kuin itse rataan. Muuten voit olla varma siitä, että rata menee aivan ketuiksi, eikä homma toimi sitten mistään suunnasta. Pidätteet, pidätteet ja pidätteet ovat kuitenkin esteratsastuksessa kaikkein tärkein asia, mikä täytyy Mörrin kanssa muistaa. Niitä ei voi antaa koskaan liikaa tälle höyrypäälle, jonka tapoihin kuuluu mm. esteiden läpi juokseminen. No jotta ei nyt ihan haukkumiseksi menisi, Mörri on kuitenkin todella osaava ja taitava hyppääjä, ja ponnua siltä löytyykin jopa todella korkeille esteille. Yli metrin radoille Mörristä ei kuitenkaan ole, mikäli ratsastaja on kokematon tai arka hyppääjä - rohkeutta ja rauhallisuutta ratsastajasta vaaditaan todenteolla. Maastossa ori on hyvin paljolti samanlainen höyrypää kuin kentälläkin. Pidätteet on siis tärkeä muistaa erityisesti maastoesteillä.

Sukutiedot

i. Mörripeikko
rt, 159cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Peikkopoika
rt, 160cm
ei virtuaalimaailmassa
iii. Pieni Rumpupoika
ei virtuaalimaailmassa
iie. Halinalle
ei virtuaalimaailmassa
ie. Kuutamohulluus
trt, 151cm
ei virtuaalimaailmassa
iei. Krumeluuri
ei virtuaalimaailmassa
iee. Kuunmorsian
ei virtuaalimaailmassa
e. Tuonetar
vprt, 146cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Ukkosjumala
rt, 151cm
ei virtuaalimaailmassa
eii. Jeremias
ei virtuaalimaailmassa
eie. Surman Seireeni
ei virtuaalimaailmassa
ee. Ritaritar
prt, 142cm
ei virtuaalimaailmassa
eei. Ikuisuuteen Vaeltaja
ei virtuaalimaailmassa
eee. Ritarineito
ei virtuaalimaailmassa

 

Mörrin isä, Mörripeikko on 2000-luvun loppupuolella syntynyt, yleispainotteinen ja erittäin upea herrasmies. Säkäkorkeutta Mörripeikolta löytyy 159 cm, väriltään se on rautias. Luonteeltaan Mörripeikko on erittäin hyvin käyttäytyvä ja asiallinen ori, ei juuri turhia hötkyile - eipä silti, ori onkin koulutettu melkolailla perusteellisesti, joten ei ihmekään, että ori käyttäytyy kuin kultapoika. Mörripeikon askellajit ovat erittäin lennokkaat ja upeat, ori on saanut niistä jopa positiivista palautetta kouluratsastuskentiltä. Kilpailuissa ori onkin muuten kierrellyt melko runsaasti, sijoituksia löytyy esteratsastuksesta, kouluratsastuksesta ja kenttäratsastuksestakin. Myös näyttelykehiä melko hyvällä menestyksellä kiertänyt ori muutti jo heti varsana pois kasvattajaltaan, ja asustaa edelleen samalla omistajalla.

Mörrin isänisä Peikkopoika oli erityisen näyttävä ja todella mahtava kouluratsastuskenttien helmi. Väriltään tämä Peikoksi kutsuttu ori oli rautias, säkäkorkeutta siltä löytyi 160 cm. Joukon Suomenhevosten kasvatti asui ikänsä kasvattajansa omistuksessa, missä pääsikin todella näyttämään kyntensä ja taitonsa. Omistaja kertoi orin olevan luonteeltaan melkolailla "nössö", oikeastaan orista sai kuvan sen olevan varsin rauhallisuuden perikuva. Ratsastaessa rehellinen ja reipas suomenratsu valloitti kouluratsastuskenttiä todella kovalla tahdilla: orilta löytyy sijoituksia erittäin runsaasti. Se palkittiin myös hyvin pistein erinäisissä laatuarvosteluissa! Kouluratsastuksen lisäksi Peikko kahmi sijoituksia esteiltä, kenttäratsastuksesta, westernistä, matkaratsastuksesta ja jopa valjakkoajosta. Erittäin monipuolinen ja toimiva kilpahevonen on siis ollut kyseessä.

Mörrin isänemä Kuutamohulluus oli kuvankaunis, punarautias suomenhevostamma. Hallaksi kutsuttu tamma on Joukon Suomenhevosten kasvatti, mutta elämänsä viimeiset kymmenen vuotta tamma asui Ruotsissa. Halla painottui aika pitkälti kouluratsastukseen, missä pärjäsi loistavasti jopa vaativa B-tasolla saakka. Ei tammalla silti ole hyppytaidoistakaan pulaa, sillä se hyppäsi kepeästi myös yli metrin korkuiset esteet. Luonteeltaan Halla oli erittäin hyväntuulinen ja kiltti tamma, varmasti helppo hoidettava kenelle tahansa. Ratsastaessa erittäin toimiva ja energinen, hyvin yhteistyökykyinen kaveri siis. Halla palkittiin myös erittäin runsaasti erinäisissä laatuarvosteluissa! Jälkeläisiä tammalle siunaantui kahdeksan.

Mörrin emä Tuonetar oli kenttäpainotteinen suomenhevosneiti, joka syntyi ja asui koko elämänsä Suomen pohjoisosissa muutamallakin eri tallilla. Tämä hyvin pienikokoinen, 146 cm korkea suomenpienhevosneitonen oli väriltään vaaleanpunarautias - sitä voisi kutsua todellakin kuvankauniiksi tammaksi. Tilliksi kutsuttu tamma oli painottunut kenttäratsastukseen ja taitoikin lajin CIC1-tasolla. Tilli oli luonteeltaan erittäin kiltti ja sympaattinen, varsin ihastuttava hevonen. Se tuli toimeen aivan jokaisen kanssa lapsista vanhuksiin. Valitettavasti Tilli jouduttiin kuitenkin lopettamaan viimeisimmän varsomisen jälkeen ilmeisesti synnytyskomplikaatioiden takia, jolloin Tilliltä löytyi ikää huimat 21 vuotta. Jälkeläisiä tammalta löytyy kuitenkin huimat seitsemän.

Mörrin emänisä, Ukkosjumala oli erittäin hieno suomenhevosoripoika. Säkäkorkeutta Jussiksi kutsutulta orilta löytyi 151 cm, väriltään se oli kauniin rautias. Jussi painottui lähinnä ravipuolelle, kun tuli selväksi, ettei ori ollut perinyt vanhempiensa kenttäratsungeenejä. Ori kuitenkin menestyi varsin hyvin tuloksin ennätyksenään 1.20,6. Ukkosen jälkeläisistä vain kourallinen onkin painottunut ratsupuolelle. Voittosummaksi orilla kertyi kilpauran aikana huimat 42 690v€. Ukkonen on huippulahjojen puutteesta huolimatta kuitenkin kilpaillut myös suht' menestyksekkäästi esteratsastuksessa, eli ei siis ratsunakaan aivan turha ori ollut kyseessä. Jälkeläisiä orilta löytyy ainakin kahdeksan, mutta mikäli muita varsoja löytyy, niistä ei ole tietoa sen koommin.

Mörrin emänemä Ritaritar oli Suomessa syntynyt pienhevostamma. Riina oli Ulla Viitalan viimeisimpiä kasvatteja, väriltään se oli kauniin punarautias ja säkäkorkeutta siltä löytyi 142 cm. Riina kilpaili menestyksekkäästi kenttäratsastuksen puolella, mutta sen lisäksi tamma niitti rankingpisteitä myös valjakossa ihan kiitettävän määrän. Riinaa voisikin kutsua siis aika monitoimihevoseksi. Luonteeltaan tamma oli iloinen ja reipas suomenhevonen, joka tuli taatusti toimeen ihan jokaisen vastaantulijan kanssa. Jälkeläisiä tammalta löytyy viisi, joista kaikki yhtä lukuunottamatta ovat sukupuoleltaan oreja.

Kilpailumenestys

Kilpailustatistiikka
(laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Esteratsastus: 40: 8 - 8 - 8
Kenttäratsastus: 40: 11 - 7 - 10
Kouluratsastus: 54: 5 - 10 - 9

Näytä / piilota sijoitukset
11.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   5/30
11.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
13.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   1/30
13.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
14.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
15.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
21.06.2018   ERJ   Huvitus   100cm   2/30
21.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
22.06.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
01.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   3/30
02.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   5/30
03.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
05.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   4/30
06.07.2018   ERJ   Elohiljan Sh:t   100cm   5/30
15.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   4/30
15.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   2/30
15.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   4/30
15.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   3/50
16.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   3/30
17.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   1/30
17.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
17.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   4/50
19.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   3/30
19.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   1/30
20.07.2018   ERJ   Riimuvaara   100cm   2/30
20.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   2/30
24.07.2018   ERJ   Brusque Ponies   90cm   1/50
30.07.2018   ERJ   Huvitus   90cm   4/30
27.03.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   2/40
29.03.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   2/40
06.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   1/40
07.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   5/40
08.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   4/40
08.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   3/40
09.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   3/40
10.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   5/40
10.04.2019   ERJ   Riimuvaara   100cm   5/30
12.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   1/40
13.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   2/40
15.04.2019   ERJ   KK Bailador   100cm   4/40
05.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
11.06.2018   KERJ   Eucarya Warmbloods   Helppo   3/30
12.06.2018   KERJ   Escorant Trakehners   Helppo   2/30
12.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   5/30
12.06.2018   KERJ   Rósgarður   Helppo   2/30
13.06.2018   KERJ   Koistila   Helppo   3/30
14.06.2018   KERJ   Koistila   Helppo   2/30
15.06.2018   KERJ   Escorant Trakehners   Helppo   3/30
15.06.2018   KERJ   Koistila   Helppo   3/30
17.06.2018   KERJ   Winterhold   Helppo   5/30
18.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   1/29
19.06.2018   KERJ   Harmony   Helppo   5/29
19.06.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
20.06.2018   KERJ   Harmony   Helppo   4/29
20.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   2/30
21.06.2018   KERJ   Escorant Trakehners   Helppo   5/30
22.06.2018   KERJ   Eucarya Warmbloods   Helppo   4/30
25.06.2018   KERJ   Delmenhorst   Helppo   2/30
25.06.2018   KERJ   Winterhold   Helppo   2/30
26.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   1/29
27.06.2018   KERJ   Kärmeniemi   Helppo   1/29
27.06.2018   KERJ   Escorant Trakehners   Helppo   3/30
27.06.2018   KERJ   Eucarya Warmbloods   Helppo   4/30
29.06.2018   KERJ   Winterhold   Helppo   4/30
30.06.2018   KERJ   Eucarya Warmbloods   Helppo   1/30
30.06.2018   KERJ   Koistila   Helppo   1/30
30.06.2018   KERJ   Rósgarður   Helppo   3/30
02.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
03.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
04.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
05.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   3/30
08.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
10.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
11.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
21.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   5/30
22.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
23.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
23.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   1/30
27.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   4/30
29.07.2018   KERJ   Riimuvaara   Helppo   2/30
12.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   2/30
12.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
13.06.2018   KRJ   Routapirtin Tila   Helppo A   2/30
13.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
14.06.2018   KRJ   Branwen Farm   Helppo A   4/30
15.06.2018   KRJ   Mitar Warmbloods   Helppo A   4/30
16.06.2018   KRJ   Mitar Warmbloods   Helppo A   2/30
17.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
18.06.2018   KRJ   Cadogan Ponies   Helppo A   4/30
19.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
20.06.2018   KRJ   Branwen Farm   Helppo A   4/30
21.06.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
24.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   3/50
25.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   4/50
26.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   4/50
27.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   2/50
27.06.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   1/50
27.06.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   5/40
27.06.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   1/50
27.06.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   2/50
28.06.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   6/40
28.06.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   3/50
01.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   3/30
01.07.2018   KRJ   Duán Stable   Helppo A   6/50
01.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   5/40
01.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   6/40
01.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   4/40
02.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
02.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   7/50
02.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   4/40
03.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   7/50
03.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   3/50
03.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   6/40
04.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
04.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   3/40
06.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
06.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   4/40
07.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   5/50
07.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   2/40
08.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   5/30
08.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   2/40
08.07.2018   KRJ   Ristikallio   Helppo B   4/50
08.07.2018   KRJ   Liljalehto   Helppo A   5/40
09.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   2/40
10.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   1/30
16.07.2018   KRJ   Huvitus   Helppo A   4/30
11.07.2018   KRJ   Ruudin talli   Helppo A   6/40
12.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   4/30
20.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   2/30
22.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   5/30
27.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
28.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   1/30
30.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
30.07.2018   KRJ   Riimuvaara   Helppo A   3/30
Näyttelyt
22.06.2018 NJ, Kaihovaara, irtoSERT, päätuom. Jannica
13.07.2018 NJ, Ruusupellon tila, irtoSERT, päätuom. Vibaja
14.02.2019 NJ, Riimuvaara, irtoSERT, päätuom. Miia Maria

31.07.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
31.10.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. dookie
31.12.2018 VSR, Rotunäyttely, II-palkinto, tuom. Lissu T.
07.07.2018 VSN, Ristikallio, RCH, tuom. reibili
18.07.2018 VSN, Ristikallio, RCH, tuom. reibili
31.10.2018 VSN, Ristikallio, RCH, tuom. dookie

Päiväkirja

Näytä / piilota päiväkirja

Ei merkintöjä