Oriasemapalvelut

Muskettisoturit pähkinänkuoressa: tavoitteena on tarjota suomenhevostammojen käyttöön laadukkaita oreja uusista linjoista. Jokainen 3-vuotta täyttänyt oriimme astuu tammoja ympäri vuoden riipumatta sen painotuslajista tai koulutustasosta. Suvun pituuden ja siinä esiintyvien nimien suhteen olemme sen sijaan tarkkoja: tammalla on oltava saman pituinen suku, jossa ei kolmen ensimmäisen polven aikana esiinny samoja nimiä.

Oriimme kilpailevat aktiivisesti omistajan motivaation mukaan omassa painotuslajissaan ja pääsevät esittelemään itseään myös näyttelykehissä. Jokainen ori tavoittelee laatuarvostelupalkintoja, mutta vasta kun orilta löytyy kaikki tarvittava. Tulevilta varsoilta toivotaankin siis jonkinlaista kilpailua orin painotuslajissa, jotta jälkeläisnäyttöjä kertyisi. Tarvittaessa voin auttaa kisauksessa.


Astutuksen varaus

Astutuksen varaat helpoiten lähettämällä sähköpostia asianmukaisesti otsikoituna. Astutustilaukset käsitellään yksitellen mahdollisimman pian (24h sisällä) ja vahvistus astutuksen sopivuudesta lähetetään sähköpostitse osoitteeseen, joka on ilmoitettu viestissä.

Sisällytä viestiin:

  •   Omistajan nimi & sähköpostiosoite
  •   Tamman nimi & sivun osoite
  •   Valitsemasi orin nimi
  •   Varsan tulevaisuus

Astutus- ja tammakriteerit

  •   Astutettavan tamman tulee olla puhdasrotuinen suomenhevonen, joka on astutuspäivään mennessä täyttänyt vähintään 3 vuotta.
  •   Tammalla on oltava orin kanssa samanpituinen suku, jossa ei kolmen ensimmäisen polven aikana esiinny samoja nimiä.
  •   Varsan sivut tulee lähettää kolmen kuukauden sisään astutuksesta, tai astutus mitätöidään, eikä varsaa lasketa oriin jälkeläiseksi.
  •   Varsasta lisätään tieto orin sivulle vasta, kun sivut on saapunut sähköpostiin.

Orien hinnastot

Orien astutus- ja varsamaksut määräytyvät muun muassa orien menestyksen ja suvun perusteella. Hinta saattaa muuttua oriin meriittilistan kasvaessa. Varsamaksu peritään vain elävästä varsasta.

Orin nimi Astutusmaksu Varsamaksu Käytössä jalostukseen

Astutuskalenteri


2017: 0 astutusta, 0 syntynyttä varsaa
2018: 0 astutusta, 0 syntynyttä varsaa

Vuosi 2017
Astutuspäivä Ori Tamma Varsan tiedot
Vuosi 2018
Astutuspäivä Ori Tamma Varsan tiedot