Kuninkaansurmaaja

Virallinen nimi Kuninkaansurmaaja "Kalle"
Rekisterinumero VH16-018-0882
Rotu, sukupuoli Suomenpienhevonen, ori
Syntymäaika 29.03.2016 (3v 29.04.2016)
Väri, säkäkorkeus Hopeanruunikko, 145cm
Kasvattaja Erno Hulikkala (evm)
Omistaja Jenny (VRL-12948)
Painotuslaji Yleispainotus
Koulutustaso Helppo A, 100cm, helppo, noviisi

© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN - THIS IS A SIM-GAME HORSE
SIVUILLA OLEVAT TIEDOT EIVÄT LIITY MITENKÄÄN KUVISSA ESIINTYVÄÄN HEVOSEEN.

Meriitit

Tavoitteena: ERJL, KERJL, KRJL, VVJL, SLA, YLA

Kantakirjattu kolmannella palkinnolla 20.05.2016

Luonnekuvaus

Kuninkaansurmaaja on sarjaa niin jääräpäinen suomenhevosori kuin olla ja voi, eikä sen kanssa eläminen ole aina ruusuilla tanssimista. Tai siis ikinä. Kalle saa usein hoitajissa aikaan sen toivottoman reagtion, sellaisen jolloin harjat ja talikot lentelevät pitkin seiniä ja suusta kuuluu hirmuinen kiroaminen. Ori ei koskaan, siis ei koskaan, anna mitään ilmaiseksi ja sen kanssa täytyy aina kaikki tehdä vaikeimman kautta. Kalle tekee sitä todennäköisesti aivan vain tekemisen ilosta ja siitä, että saa jotain nautintoa hoitajiensa härkkimisestä. Ori osaa kaikki temput tilanteessa kuin tilanteessa: se jumittuu aloilleen eikä hievahdakaan vaikka kuinka sitä tönisi, se riehaantuu täysin eikä pysy mitenkään käsissä, se näykkii, se potkii...se on aivan mahdoton! On suorastaan ihme miten hyvä kilparatsu siitä on tullut hankalasta luonteesta huolimatta.

Hoidettaessa Kalle on kaikkea muuta kuin rauhallinen ja kiltti, se hyppii karsinan seinille ja tarvittaessa myös hoitajansa niskaan, eikä kunnioita tämän käskyjä ollenkaan. Täten karsinassa hoidettaessa ori on syytä pitää aina riimusta kiinni, jotta se ei pääse liiakseen tallomaan hoitajansa varpaita. Orin harjaaminen sujuu tyypillisesti niin, että hoitaja pyrkii vain suurinpiirtein ottamaan pahimmat mudat karvapeitteeltä pois Kallen heiluessa sivulta sivulle. Kavioiden puhdistus ei missään tapauksessa onnistu ilman hoitajan hikeä, sillä Kalle suorastaan vaatii hoitajaltaan kuntoilua siinä kohtaa eikä ihan pienestä kaviotaan ylös nosta. Varusteiden laitto tuottaa hoitajalle kasan harmaita hiuksia, eihän Kalle nyt ilman taistelua suostu varuisteita ylleen ottamaan. Satuloidessa se nostelee uhkaavasti takajalkojaan, tarvittaessa myös käyttää niitä, sekä näyttää "söpöä" hammasrivistöään hoitajalle. Suitsiessa vuorostaan pää nousee niin taivaisiin ettei ainakaan lyhyt hoitaja saa päätä alemmas, saatika sitten ujutettua kuolaimia suuhun asti. Kalle vaatii siis topakan hoitajan, joka ei pojan tyhmistä tempuista säikähdä.

Ratsastettaessa Kalle on melkoisen omalaatuinen, eikä kovin useat ratsastajat pääse koskaan sen ajatusmaailmaan kiinni. Aluksi ori tyypillisesti sählää ja tekee täysin omia kuvioitaan, se hyvä että tajuaa ratsastajan olevan edes selässä. Kallen onkin aluksi hyvä antaa säädellä omiaan ja vasta jonkin ajan kuluttua aloittaa kunnon alkuverkka jossa päästää orista kaikki höyryt pois. Se on tietenkin harmillista, että yleensä ratsastajan voimat loppuvat kesken ennen Kallen hyytymistä. Ori on tärkeää saada väsymään ennen kuin ratsastaja itse aloittaa edes tuntinsa, sillä näin se saadaan edes jotenkin hallintaan ja kuulolle. Ja mikäli orin saa hyvin kuulolle, on silloin jo ratsastaja jotenkin onnistunut. Tietysti se laittaa vastaan minkä vain kerkeää, mutta topakka ratsastaja pistää pojan hyvin ruotuun ja siitä se lyyti sitten lähtee kirjoittamaan. Orin saa hyvin kulkemaan eteen paino- ja pohjeavuilla, suustaan se on kamalan herkkä eikä siedä tasaista tuntumaa enempää painetta kuolaimelle. Mikään possujunahan Kalle ei myöskään missään tapauksessa ole, siltä löytyy vauhtia niin paljon kuin ratsastaja vain uskaltaa pyytää.

Kouluratsastus on yleispainotteisen Kallen huonompi puoli, vaikkakin se taittaa kaikki helpot luokat kuin vettä valuen halutessaan. Mutta koska ori ei ole kovin yhteistyökykyinen, on haastavien ja pikkutarkkojen tehtävien suorittaminen melkoisen vaikeaa. Lisäksi Kallella on tietysti vaikeuksia keskittymisen kanssa niin eikös asiat hankaloitu entisestään. Taitava ratsastaja laittaa kuitenkin pojan kulkemaan eteenpäin vaikka mikä olisi, ja näin Kallenkin on vain pakko tehdä töitä. Kallen saadessa työskennellä rennosti hyvän ratsastajan kanssa, saattaa se yllättää aika monet hienoilla takaosakäännöksillään sekä lisätyllä ravillaan. Kun orin saa vielä päälle kulkemaan oikein päin ja ryhdikkäässä muodossa eteen, voi ratsastaja sanoa onnistuneensa tämän hevosen kanssa, eikä se ole missään tapauksessa itsestäänselvyys. Esteillä Kalle on melkoinen tykki ja ruusukehai, joka käy selväksi jo nopealla vilkaisulla orin kilpakalenteriin. Jos hoitaja voisi sanoa Kallen rakastavan jotain, niin rakkaudenkohde on ehdottomasti esteet ja mitä suuremmat esteet, sen parempi. Pinestä koostaan huolimatta, tämä poika ei ole lainkaan arka hyppäämään, oli edessä este kuin este niin varmasti yli mennään vaikka korkeutta olisikin 130cm. Rataesteitä Kallella hypätään 100cm luokkia, mutta kotona voidaan todellakin hypätä vielä parikymmentä senttimetriä korkeampiakin. Vauhtihan pojalla tyypillisesti lisääntyy esteille päästessään ja sekös hieman vaikeuttaa taas ratsastajan tehtävää, sillä orille on jaeltava koko ajan puolipidätteitä. On kuitenkin esteillä huomattavasti yhteistyökykyisempi kuin kouluratsastuksessa, ja siksi myös ehkä miellyttävämpi ja pehmeämpi ratsastettava. Kun esteiden rakastamisen ja vauhdin lisäksi päälle laitetaan vielä ketteryys ja älykkyys, on Kalle aivan lyömätön esteratsu. Kallen vahvuus on ehdottomasti valjakkoajo, jossa siitä tulee lähes toinen hevonen. Kärryjen edessä ori on erittäin herkkä ja kuuliainen, jonka kanssa on vain ja ainoastaan ilo työskennellä. Kalle kuumuu maraton-osuuksilla todella helposti, mutta on silti edelleen loistava ajettavuudeltaan. Kalle on myös lähes lyömätön koulu- ja tarkkuuskoe tehtävissä, sen notkeutta saa suorastaan kadehtia, kärryistä huolimatta se tuntuu kääntyvän vaikka paikallaan ympäri. Kalle on parhaillaan kun sillä ajaa yksin, parivaljakossa ori lähtee helposti hieman ärsyttämään kaveria ja keskittyminen suoritukseen kärsii usein sitten molemmilla hevosilla. Vaikka Kalle toimii valjakossa paremmin kuin ratsain, tarvitsee se silti erittäin kokeneen ohjastajan.

Kilpailuihin tämän pojan kanssa lähteminen ei ole todellakaan mitään ihanaa puuhaa ja siksi kisahoitajaa saadaankin Kallelle etsiä kissojen ja koirien kanssa. Aluksi ongelmia tulee jo kotipihassa, sillä eihän Kalle millään traileriin haluaisi mennä. Sitä täytyykin houkutella vaikka minkämoisella herkkupalalla ja joskus peräti myös tallin kiimaisilla tammoilla. Matkustessa Kalle on hyvin levoton, se kolistelee koppia minkä vain kerkeää eikä rauhoitu hetkeksikään aloilleen vaikka vieressä seisoisi toveri tai edessä iso kasa syötävää. Kilpapaikalla alkaa se hirveä häslääminen ja tammoille huutelu että oksat pois. Orin kanssa onkin syytä suunnata lähes samantien lämmittelypaikalle, jotta se kerkeää siellä väsyä riittävästi. Kallella kilpaillaan niin koulu-, este-, kenttä kuin myös valjakkoajokisoissa, ja jokaisessa tietysti aina sama virsi. Pojalla täytyy olla mukana kokenut ratsastaja kera hyvien hermojen ja Kalle on saatava vain väsymään ja väsymään. Itse startin onnistuminen on täysin tuurista kiinni, vaikkakin Kallen tulee olla kohtuullisen hyvällä tuulella, kentänreunalla ei saa olla liikaa häiriötekijöitä ja ratsastajankin on annettava vielä parastaan. Hyviä tuloksia saadaan silloin tällöin kilparadoilta, mutta jokainen sijoitus on melkoisen tuskan ja hien takana.

8v asti n. 1kk=1a, jonka jälkeen n. 5kk=1a

  3 vuotta - 29.04.2016
  4 vuotta - 29.05.2016
  5 vuotta - 29.06.2016
  6 vuotta - 29.07.2016
  7 vuotta - 29.08.2016
  8 vuotta - 29.09.2016
  9 vuotta - 28.02.2017
10 vuotta - 29.07.2017
11 vuotta - 29.12.2017
12 vuotta - 29.05.2018
13 vuotta - 29.10.2018
14 vuotta - 29.03.2019
15 vuotta - 29.08.2019
16 vuotta - 29.01.2020
17 vuotta - 29.06.2020
18 vuotta - 29.11.2020
19 vuotta - 29.04.2021
20 vuotta - 29.09.2021
21 vuotta - 29.02.2022
22 vuotta - 29.07.2022

Sukutaulu

i. Kuninkaantekijä
tprn, 148cm - ei virtuaalimaailmassa
ii. Kruununvaltija
m, 148cm - ei virtuaalimaailmassa
iii. Pronssisoturi
ei virtuaalimaailmassa
iie. Ritarineito
ei virtuaalimaailmassa
ie. Kuunmorsian
prn, 144cm - ei virtuaalimaailmassa
iei. Kuuhun Kurkottaja
ei virtuaalimaailmassa
iee. Kuutar
ei virtuaalimaailmassa
e. Vainoaja
hprn, 140cm - ei virtuaalimaailmassa
ei. Ristiretki
hprn, 143cm - ei virtuaalimaailmassa
eii. Rauhanturvaaja
ei virtuaalimaailmassa
eie. Sielunkerjuu
ei virtuaalimaailmassa
ee. Tervanoita
m, 141cm - ei virtuaalimaailmassa
eei. Poika Avaruudesta
ei virtuaalimaailmassa
eee. Ryysyläinen
ei virtuaalimaailmassa
Näytä / piilota sukuselvitys

i. Kuninkaantekijä on kuvankaunis suomenpienhevosori, joka omaa hyvän rakenteen, kauniin ruskean värityksen ja säkäkorkeutta vajaat 148 senttiä. Kunkku on luonteeltaan perinteinen oripoika, omaa tahtoa siltä löytyy siis äärettömyyksiin eikä se anna mitään hoitajalleen ilmaiseksi. Tältä suunnalta Kalle on itsekin luonteensa siis perinyt. Vaikka Kunkun luonne ei yleisesti ketään hurmaa, on se sen sijaan erittäin taitava ratsuhevonen ja vähintäänkin kilpakentällä sen nähdessään suu loksahtaa auki. Tältä yleispainotteiselta mieheltä riittää kapasiteetti kouluratsastuksessa vaativa b tasolle, sekä rataesteillä 90 senttiin asti. Kunkku on aktiivisesti kilpaillut niin koulu-, este- kuin myös kenttäratsastuksen parissa, ja siten lajeista on keräynyt yhteensä 130 sijoitusta. Hyvän kilpailumenestyksen vuoksi Kunkkua on käytetty myös jalostukseen, tällä hetkellä orilta löytyy kuusi enemmän ja vähemmän kilpakentillä pärjännyttä jälkeläistä. Nykyään Kunkku viettelee eläkepäiviään omistajansa hoivissa kotitallillaan, jossa se on asunut koko elämänsä muutettuaan sinne varsana kasvattajaltaan.

    ii. Kruununvaltija on Riikka Kososen kasvattama, musta, 148 senttinen pienhevosori. Valtija on erittäin hyväluontoinen ori, jonka kanssa harvoin törmää erimielisyyksiin sen ollessa niin nöyrä ihmisiä kohtaan. Valtija on yleispainotteinen hevonen, jolla kilpaillaan ahkerasti niin koulu- kuin myös esteratsastuksen parissa. Kapasiteettia kouluratsastuksessa sillä riittää vaativa b tasolle saakka ja esteitä se ylittää parhaimmillaan 120cm luokkia, ja menestystähän molempien lajien parista on tullut. Lisäksi orilla on kilpailtu kenttäratsastuskilpailuissa, jonka saralta poika on ansainnut lähemmäs 40 sijoitusta. Kilpailujen ohella Valtija on myös jalostuskäytössä ja tällä hetkellä siltä löytyykin neljä kappaletta jälkeläisiä, joista kolme on menestynyt hyvin ratsastuskilpailuissa sekä laatuarvosteluissa. Tällä hetkellä Valtija viettää eläkepäiviään omistajansa hoivissa.

    ie. Kuunmorsian on Lapissa asusteleva suomenpienhevostamma, jonka on kasvattanut Laura Nissinen. Tältä pieneltä, hyvärakenteiselta tammalta löytyy säkäkorkeutta vain 144cm ja väritykseltään se on punaruunikko. Luonteeltaan tamma on hieman ahne ja huomionkipeä, mutta siitä huolimatta erittäin mukava toveri oikeanlaiselle, topakalle ihmiselle. Koulupainotteinen Kuu on kilpaillut paljon painotuslajinsa parissa, tällä hetkellä siltä löytyy useita kymmeniä sijoituksia jopa vaativa b luokista asti. Lisäksi tammalla on kilpailtu jonkin verran myös esteratsastuksen parissa, mutta siltä suunnalta ei hirveää menestystä ole tullut. Kuninkaantekijä on toistaiseksi emänsä ainoa jälkeläinen, mutta vanhetessaan Kuu tulee mitä luultavimmin saamaan vielä monen monta hienoa jälkeläistä.

e. Vainoaja on hieno, hopeanruunikko suomenpienhevostamma. Vainoaja tulee hienosta kenttäsuvusta ja siksi tästä hevosesta odotettiin jo pienestä pitäen myös loistavaa kenttähevosta. Valman päästyä nykyisen omistajansa, Erno Hulikkalan talleille ja siellä hetken kasvettuaan suunnattiinkin samantien kilparadoille koittamaan onnea, ja sehän kannatti! Yleispainotteinen tamma on kerännyt yli 140 sijoitusta koulu-, este- ja kenttäratsastuksen parissa. Kapasiteettia Valmalla riittää kouluratsastuksessa helppo a- tasolle, sekä rataesteillä reiluun metriin. Luonteeltaan Valma on kiltti mutta hieman höperö, ja siksi se luokin ratsastettaessa melko jännittäviä tilanteita kaahaillessaan sinne tänne ja tehdessään arvaamattomia oikkuja. Väritykseltään Valma on hopeanruunikko kera tähtipään ja säkäkorkeutta siltä löytyy vain noin 140 senttimetriä. Toistaiseksi Vainoaja on jättänyt jälkeensä neljä jälkeläistä upeista oreista, ja tähän mennessä Kallen lisäksi vanhin jälkeläinen on päässyt esiintymään kilparadoilla, ja sekin erittäin menestyksekkäästi.

    ei. Ristiretki oli komea suomenhevosori kasvattajaan Raimo Takkula. Risto asusteli kasvattajansa hoivissa, jossa se oli aktiivisessa kilpa- ja jalostuskäytössä. Ori painottui kenttäratsastukseen, jossa se kilpaili CIC1- tasolla saakka. Kapasiteettia Ristolla kouluratsastuksessa riitti siis helppo a- tasolle sekä rataesteillä upeasti 120cm. Orilta löytyi niin kenttä-, este- kuin myös kouluratsastuksesta useita kymmeniä sijoituksia ja lisäksi haavissa myös useita sijoituksia maastoestekilpailuista. Luonteeltaan Risto oli herrasmiesmäinen ja mukava, mutta siltä kuitenkin löytyi se orimainen pilke silmäkulmasta ja siksi se vaati topakan käsittelijän. Luonteen sekä ratsastuskapasiteetin kruunasi vielä upea ulkonäkö, sillä Risto omasi hyvän rakenteen kera punarautiaan värityksen. Säkäkorkeutta orilta löytyi 1143cm. Hyvän rakenteen ansiosta Risto menestyi myös kohtuudella näyttelyissä, jossa paras sijoitus LKV2. Vainoaja oli isänsä neljäs jälkeläinen, ja tähän mennessä syntyneet jälkeläiset ovatkin kaikki pärjänneet Riston tavoin kilparadoilla. Risto lopetettiin jalkavaivan iskettyä marraskuussa 2015.

    ee. Tervanoita, tutummin Teresa, oli hyväluontoinen mutta hyvin energinen suomenhevostamma. Kenttäratsastukseen painottuvalta Teresalta löytyi kapasiteettia kouluratsastuksessa helppo b- tasolle, sekä rataesteitä se ylitti hienosti 100cm luokkia. Tamma kilpaili aktiivisesti painotuslajinsa parissa keräten useita kymmeniä sijoituksia. Kenttäkilpailujen ohella Teresaa nähtiin myös erikseen este-, koulu ja maastoesteratsastuskilpailuissa, joissa menestystä on tietenkin tullut. Tältä kohtuullisen hyvärakenteiselta tammalta löytyi säkäkorkeutta vajaat 141cm ja väritykseltään se oli kaunis musta. Vainoaja oli Teresan neljäs ja myös viimeinen jälkeläinen. Ennestään syntyneistä jälkeläisistä vain yksi on päässyt kokemaan emänsä tavoin kenttäkilpailujen saloja. Teresan kasvatti Meri Petäjä, jonka hoivista tamma muutti Mikael Koskisen kilpatalleille. Teresa lopetettiin syksyllä 2015 vanhuuden oireisiin.


Jälkeläiset

  1 kpl: 0 oria, 1 tammaa
  Jalostusinfo: Kuninkaansurmaaja on jalostuskäytössä ja se ottaa vastaan tuontisukuisia, puhdasrotuisia suomenhevostammoja.

01. 15.05.2016 tamma Huvitutin Ruu e. Prinsessa Ruusunen omistaja Jenny, VRL-12948
02. 12.01.2017 tamma Huvitutin Erviina e. Siian Ehdollinen omistaja Pirunkorpi ,VRL-00033, VRL-05175 & VRL-14433

Kilpailukalenteri

Näyttelymenestys
(0x MVA-SERT, 0x irtoSERT, 0x SW-sija, 2x RCH)
17.04.2016 VSN, Satulinna, RCH, tuom. Spookiness
24.04.2016 VSN, Huvitutti, RCH, tuom. taffel
Kilpailustatistiikka
(laji: sijoitukset: voitto - toinen sija - kolmas sija)
Esteratsastus: 20: 4 - 0 - 2
Kenttäratsastus: 23: 2 - 6 - 5
Kouluratsastus: 15: 2 - 2 - 3
Valjakkoajo: 28: 3 - 3 - 9
12.05.2016   ERJ   Kutsu   100cm   4/40
13.05.2016   ERJ   Kutsu   100cm   6/40
14.05.2016   ERJ   Kutsu   100cm   3/40
24.05.2016   ERJ   Kutsu   100cm   5/40
11.07.2016   ERJ   Kutsu   100cm   6/40
13.07.2016   ERJ   Kutsu   100cm   4/40
21.07.2016   ERJ   Kutsu   100cm   1/40
22.07.2016   ERJ   Kutsu   100cm   4/40
25.07.2016   ERJ   Kutsu   100cm   1/40
26.07.2016   ERJ   Kutsu   100cm   6/40
07.08.2016   ERJ   Kutsu   90cm   5/40
14.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   7/50
18.08.2016   ERJ   Kutsu   90cm   6/40
18.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   5/50
22.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   6/50
28.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   6/50
29.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   3/40
29.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   1/50
30.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   1/40
30.08.2016   ERJ   Kutsu   100cm   6/50
01.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   5/40
02.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   3/30
02.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   4/40
06.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   2/30
07.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   3/30
07.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   3/30
08.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   2/30
09.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   4/40
09.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   5/28
14.05.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   3/28
19.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   5/30
20.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   4/30
21.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   4/40
22.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   1/30
23.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   2/30
24.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   5/30
27.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   4/30
29.07.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   4/40
02.08.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   2/40
03.08.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   2/40
15.08.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   3/40
16.08.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   1/40
26.08.2016   KERJ   Kutsu   Helppo   2/30
02.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   5/30
08.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   4/30
14.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   1/40
15.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   4/40
19.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   4/40
20.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   3/30
21.05.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   1/30
16.07.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   3/40
17.07.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   4/40
23.07.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   5/40
25.07.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   5/40
26.07.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   4/40
03.08.2016   KRJ   Kutsu   Helppo B   2/30
19.08.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   3/40
20.08.2016   KRJ   Kutsu   Helppo A   2/40
01.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   5/30
02.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/30
04.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/30
04.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   1/30
08.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/30
09.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   5/30
09.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/30
10.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/30
18.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   1/30
19.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/30
27.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/40
30.05.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/40
11.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/49
13.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/30
14.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   5/30
16.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   5/49
16.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   2/30
18.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/30
20.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/30
23.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/30
24.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   4/30
26.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   1/30
27.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   2/30
29.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   5/30
29.07.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   5/30
19.08.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/40
20.08.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   2/40
30.08.2016   VVJ   Kutsu   Noviisi   3/40

Päiväkirja & valmennukset

Näytä / piilota päiväkirja

00.00.0000

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.