Hevoset elämäntapana

Monille ratsastus sekä hevoset ovat paljon enemmän kuin viikoittainen ratsastustunti tai tallikäynti. Se on monipuolinen harrastus, josta voi luoda itselleen jopa urheilu-uran tai nauttia sen intensiteetistä harrastepohjalta. Kiinnostus hevosiin ja ratsastamiseen näkyy kuitenkin usein myös muilla elämänalueilla ja hevosharrastus täyttää ison osan heppahullun elämästä.

Hevoset osana vapaa-aikaa

Ratsastuksen tai hevosurheiluharrastuksen lisäksi kiinnostus hevosiin näkyy usein myös harrastuksen, harjoittelun ja kilpailujen ulkopuolella. Monet hevosista ja ratsastamisesta kiinnostuneet haluavat sisällyttää teeman myös muille elämänalueille. Ratsastusta harrastavat seuraavat esimerkiksi usein hevosurheilua ja -tapahtumia TV:stä tai paikan päällä katselijana. Toisten onnistumisista voi ottaa vinkkejä omaan suoritukseensa ja saada inspiraatiota seuraavaan ratsastuskertaan.

Myös hevosteemaisten pelien pelaaminen on monien hevosharrastajien mieleen. Monet nettikasinopelit ammentavat teemansa hevosten, ratsastuksen ja hevosurheilun maailmasta. Tutustu hevosteemaisiin kolikkopeleihin slots-fi.fi -sivustolla ja huomaat, miten erilaisten tarinoiden ympärille ne kietoutuvat. Hevosteemaa mukaillaan ainakin seuraavissa suosituissa kolikkopeleissä:

  • Black Horse ja Black Horse Deluxe Wazdan-pelintuottajalta ovat lännenteemaisia kolikkopelejä, joissa perinteistä hedelmäpeliä on ryyditetty hevosaiheella. Peleissä on kolme riviä ja perinteisessä pelissä on kolme rullaa, kun taas deluxe-versiossa on kuusi rullaa ja useita voittotapoja.
  • Treasure Horse on Pragmatic Playn kehittämä peli, jossa on itämainen teema. Tässä pelissä kultaisten hevosten avulla pelaaja voi saada pelattavakseen runsaasti ilmaiskierroksia.
  • 4 Horsemen 2 -pelin taas on tuottanut Spinomenal ja kyseessä on niin visuaalisesti kuin äänimaailmaltaankin taidokkaasti toteutettu peli. Pelikenttä on myös hieman poikkeava ja erikoistoiminnot takaavat pelinautinnon.

Pelaamisen lisäksi monet ratsastajat nauttivat erilaisten ratsastuselokuvien katselusta. Teema voi olla täysin hevosurheilun ympärille kiedottu tai elokuva voi sivuta muuten tallimaailmaa. Suosittuja hevosteemaisia elokuvia ovat Hevoskuiskaaja, Mustan orin paluu ja Tyttö ja villivarsa.

Hevosharrastus saa näkyä

Hevoset ja innostus ratsastukseen näkyy yleensä myös harrastajan jokapäiväisessä elämässä. Vaikka tallivaatteet jäävätkin ehkä lähtiessä naulaan, esiintyy hevosteema usein myös muussa vapaa-ajan pukeutumisessa. Monet käyttävät ratsastushousujen tyylisiä housuja muulloinkin kuin ratsastaessa ja tikkitakki kuuluu myös monen ratsastajan suosikkivaatteisiin. Lisäksi erilaiset hevosten kuvat ja hevosenkenkäkuosit voivat elävöittää ratsastajan arkipukeutumista.