Hei ja lämpimästi tervetuloa tämän hevosia käsittelevän blogin pariin! Mikäli hevoset ja hevosurheilu ovat lähellä sydäntäsi, olet tullut oikeaan paikkaan. Hevonenhan oli vanhaan aikaan äärimmäisen tärkeä ja arvostettu eläin. Sillä teetätettiin raskaita töitä ja päästiin nopeiten paikasta toiseen. Lisäksi sodassa ratsujoukko oli monen armeijan eliittiä, joka saattoi ratkaista taistelun. Näistä ajoista on tultu kauas. Hevonen on nykyään lähinnä eläin, jonka kanssa harrastetaan, ja monien elämään hevonen ei enää kuulu ollenkaan.

Tämän blogin avulla halutaan muuttaa tämä asia ja tuoda hevoset taas muotiin. On tärkeää, että hevoset ja hevosurheilu alkaisi kiinnostaa taas uutta sukupolvea, joten tähän blogiin on päädytty kirjoittamaan suurimmalta osin sellaisia artikkeleja, joista on iloa ja hyötyä myös sellaisille, jotka ovat ehkä miettineet hevosurheilun aloittamista.

Blogin aiheita

Blogin avulla halutaan tuoda esiin hevosrotujen moninaisuus Suomessa ja sen vuoksi blogissa kerrotaan heti alussa, millaisia eri hevos- ja ponirotuja Suomesta tyypillisesti löytyy. Niillä on nimittäin merkitystä, sillä eri rodut on jalostettu erilaisiin tehtäviin.

Blogissa kerrotaan ratsastuksesta harrastuksena ja siitä, kuinka monipuolista se on. Moni on kokeillut olla hevosen selässä kerran tai pari, ja toisille ratsastus on ollut rakas harrastus lapsuudessa. Käsittelemme erikseen kouluratsastusta ja kilparatsastusta, koska niihin lähteminen kysyy erilaisia asioita. Kilparatsastus on hyvinkin tavoitteellista ja siitä saattaa helposti kehittyä elämäntapa, kun huomaa tähtäävänsä hevosineen suoraan huipulle. Kouluratsastus on taas monelle paljon tutumpaa harrastelua.

Artikkeleita lukiessa saattaa alkaa myös miettimään, olisiko itsestä hevosen omistajaksi. Mitä kaikkea hevonen tarvitsee ja mihin kaikkeen hevosta hankkivan ihmisen tulee sitoutua. Ja paljonko tällainen lysti maksaa? Hevosen omistajat ovat kuitenkin lähes aina tyytyväisiä päätökseensä ja hevosesta tulee melkeinpä uusi perheenjäsen.